RIJEČANI VOLE BRZO

Policija u Rijeci i okolici nadzirala brzinu vozila, građani im predložili čak 100 lokacija!

Foto: Goran Kovačić/Pixsell - Kanal Ri

Nepropisna i neprilagođena brzina i dalje je glavni uzrok stradavanja u prometnim nesrećama

Ekipa Kanala Ri bila je danas s policijom na Pećinama u akciji nadzora brzine kretanja vozila.

Snimili su i one koji su papučicu gasa stisnuli više od dozvoljenog!

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinarka: ADRIANA KOŠTA
Snimatelj: DOMINIK DUDIĆ
Montažer: KRISTIJAN LAJŠIĆ

U prva dva mjeseca ove godine svaka četvrta prometna nesreća nastala je kao posljedica nepropisne ili neprilagođene brzine.

“Ako gledamo statistiku za prošlu godinu svaka peta prometna nesreća nastala je kao posljedica neprilagođene brzine, što iznosi cca 20 posto. Ako gledamo samo prva dva mjeseca ove godine postotak se povećava na nekih 26,2 posto”, otkriva Jure Jurković, policijski službenik za preventivu u cestovnom prometu PU primorsko-goranske.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Upravo zbog ovakve statistike provodi se 24-satni nadzor brzine kretanja vozila na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske, ali i u cijeloj Hrvatskoj.

Papučicu gasa više od dozvoljenog stisla je danas na Pećinama Tina.

“Išla sam na posao, ne vozim inače tako brzo, nervoza, nema parkinga, malo sam potegla…”, pravdala se Tina.

I Goran nije imao sreće.

“Nisam kažnjavan, nisam ni vidio tu da je 40, inače ne idem nikad preko, sad mi govori da je 40 kroz čitavu ulicu, 69 sam vozio tako da nije neš opasno ali podliježe kazni. Šta da se radi…”, rezignirano je ustvrdio Goran.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U gradu Rijeci akcija se provodila na 15-tak lokacija a u cijeloj županiji na 40-tak.

“Što se tiče smrtno stradalih sada smo na brojci 1 ove godine. Prošle godine su tri smrtno stradala u prva dva mjeseca i to su podaci koji na neki način ohrabruju. No statistika je ta koja se mijenja iz dana u dan i to se može promijeniti jako brzo”, dodaje policijski službenik za preventivu u cestovnom prometu PU primorsko-goranske Jure Jurković.

Stoga je prevencija od iznimne važnosti kao i akcije poput ove danas jer nepropisna brzina i dalje je glavni uzročnik stradavanja u prometnim nesrećama.

Lijepo i toplo vrijeme na prometnice će izmamiti i motocikliste.

“Oni u znatnoj mjeri participiraju u stradalima na području naše županije, kako u ljetnim tako i u zimskim mjesecima. Za očekivati je da će se broj prometnih nesreća sa mopedima i motociklima povećavati, zato i na njih apeliramo, pogotovo na vozače motocikla da voze po ograničenjima jer se zna dogoditi da enormno krše ograničenja brzine kretanja.”, upozorava Jure Jurković.

Policija zahvaljuje građanima na suradnji jer su se svojim prijedlozima lokacija za nadzor brzine aktivno uključili u pripremu provedbe današnjeg nadzora. Zaprimljeno je stotinjak prijedloga građana, od kojih je dio usvojen, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari