LAŽNI INVALID

Isplaćeno mu 1,8 milijuna kuna! Lagao da je ranjen u Domovinskom ratu i za to primao mirovinu

Ilustracija: Riportal - M. L.

Želio je da se izda nalaz invalidske komisije prema kojem mu je kao hrvatskom branitelju utvrđena invalidnost zbog tjelesnog ozljeđivanja tijekom sudjelovanja u Domovinskom ratu

Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv muškarca (50) iz Koprivnice zbog počinjenog kaznenog djela prijevare. Tereti ga se da je bio lažni invalid Domovinskog rata te da je zbog toga nezakonito dobio oko 1,8 milijuna kuna invalidske mirovine.

Okrivljeni je od siječnja 1996. godine do siječnja ove godine, u Koprivnici i Zagrebu, podnio područnoj službi fonda mirovinskog i invalidskog osiguranja zahtjev za ostvarivanje prava na invalidsku mirovinu. Želio je da se izda nalaz invalidske komisije prema kojem mu je kao hrvatskom branitelju utvrđena invalidnost zbog tjelesnog ozljeđivanja tijekom sudjelovanja u Domovinskom ratu, iako to nije bila istina.

On nije zadobio nikakve ozljede i kod njega ne postoji invalidnost uzrokovana tjelesnim ozljeđivanjem.

”Tereti ga se da je time neistinito prikazao kako ispunjava sve uvjete za ostvarivanje prava na invalidsku mirovinu, u što su mu službene osobe fonda povjerovale i neosnovano mu utvrdile invalidnost u cijelosti kao posljedicu tjelesnog ozljeđivanja u Domovinskom ratu.

Na temelju toga je doneseno rješenje kojim mu je priznato pravo na invalidsku mirovinu zbog opće nesposobnosti za rad koja mu je isplaćivana do siječnja ove godine, čime je stekao protupravnu korist kroz isplaćene mirovine u ukupnom iznosu većem od 1,75 milijuna kuna”, priopćili su koprivnički tužitelji, pišu RTL Vijesti.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views