Ubio socijalnu radnicu nezadovoljan visinom socijalne pomoći?

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Pretpostavlja se da je ovaj duševni bolesnik čuvao oružje još od rata. I jučer ga je odlučio iskoristiti…

Andrija Drežnjak, čovjek koji je jučer u podne ušetao u Centar za socijalnu skrb i ubio Blaženku Poplašen – jedinu ženu koja se o njemu brinula posljednjih 17 godina.

Već poznato lice samo je prošlo pored zaštitara na ulazu. Tada su se začuli hici. Upucao je svoju socijalnu radnicu, i u glavu pravnika Ivana Pavića.

Sve je bilo gotovo za nekoliko minuta, iza ubojice je ostalo mrtvo tijelo i torbica u kojem je nosio oružje. Biciklom je pobjegao u nepoznatom smjeru. I tada je počela velika policijska potraga.

Interventna policija, krim policija i specijalna jedinica Osijek – svi su cijeli dan bili na terenu. Đakovačkog ubojicu tražili su psi tragači pa čak i dron iz zraka. Potraga je završena nakon 8 sati u staji u Drenju 15 kilometara od mjesta zločina.

Već se liječio kao duševni bolesnik

Andrija Drežnjak ima 60 godina, već se liječio kao duševni bolesnik, bio je sklon alkoholu i nasilju. Ranije je prijavljivan za napade u Centru, ima nevjenčanu suprugu i dvoje djece, a živi s bolesnim ocem u obiteljskoj kući.

“Prolazio je biciklom, bio u redu čovjek, ne mogu nista reći protiv.”

“On je bio jako dobar, i vrijedan, i pazio nam kuću, šišao nam dvorište, nekad kad je bio mlađi bilo je problema s alkoholom, ali zadnje godine je bio ok”, ističe Verona.

Čuvao oružje još od rata?

Ili se tako samo činilo. Pretpostavlja se da je ovaj duševni bolesnik čuvao oružje još od rata. I jučer ga je odlučio iskoristiti.

“Naša Blaženika je sa svojim skrbnikom svaki dan razgovarala, nije očekivala da ce poginuti od ruke onoga kome je bila najveća potpora”, istaknula je ministrica Nada Murganić.

Motiv bi, navodno, moglo biti njegovo nezadovoljstvo visinom socijalne pomoći koju je primao – 940 kuna. Zbog ranijih prijetnji danas je gradonačelnik Đakova kući poslao i djelatnike Gradske uprave.

Za Ivanov život se liječnici i dalje bore

“Ovim putem izražavam sućut obitelji Poplašen, što se tiče Ivana Pavića, generacijski smo zajedno, cijeli život ga znam, nadam se da će biti sve u redu”, poručio je Marin Mandarić, (HDZ) gradonačelnik Đakova.

Za Ivanov život se osječki liječnici i dalje bore, dok njegovog napadača, Andriju, čeka policijsko ispitivanje.
Aida Šukurica

Više u VIDEOPRILOGU:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari