UPOZNAJTE HEROJA DANA: Hrabri susjed iz požara spasio mladića koji je zaspao dok je pekao krumpiriće

Zahvaljujući njegovoj hrabrosti spriječena je tragedija u kojoj je moglo biti i nekoliko ozlijeđenih, a da ne spominjemo i tragičniji kraj

Heroj dana je Robert iz Karlovca!

Krumpirići nisu ni stigli do ulja jer 17-godišnji dječak je čvrsto zaspao dok se ulje grijalo. Kad je planulo, u kuhinji je krenula buktinja. Tko zna kako bi se sve završilo da susjed s trećeg kata nije namirisao miris spaljene plastike. Sjurio se niz stubište i nakon što ih nije drugačije mogao otvoriti, razbio je ulazna vrata.

“Nije se vidjelo ništa od pedeset centimetara na gore. Onda sam puzio, gledao, zvao, onda sam skužio u dimu na kraju hodnika plamen, pa sam onda išao to ugasiti, što nije bilo lako jer dima je bilo svugdje i gušilo me”, ispričao je Robert Fajt.

heroj2

Nitko se nije odazivao i tek nakon što je već neko vrijeme aparatom gasio požar, čuo je da je netko u drugoj sobi. Zajedno s naglo probuđenim dječakom istrčao je van gorućeg stana.

“Rekao je da je noć prije puno učio, pa je zaspao i dogodilo mu se to što mu se dogodilo”, kazao je Robert.

heroj1

Crtež Robertovog sina pokazuje kako je on sve doživio – bilo je kao u ratu, stigli su i Marsovci, a onda je tata spasio stvar. Nije sve bilo možda baš tako, ali
susjedi svejedno Roberta doživljavaju herojem.

“Ma kakav heroj, meni je najgore što to ljudi tako doživljavaju. Tako se ne osjećam, čak mi je i neugodno jer sam reagirao samo tako kako bi svaki noramalan čovjek u toj situaciji”, tvrdi Robert.

Karlovac je svog heroja dobio i on se zove Robert, bez obzira koliko se, sad kad je sve završilo, crvenio pred našom kamerom.
Dario Todorović

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari