OKORJELI RECIDIVIST

Vikend rekorder uhvaćen na Grobniku; Muškarac (38) vozio s gotovo tri promila i bez vozačke dozvole!

Ilustracija: Riportal

Tijekom vikenda zabilježeno je 30 prometnih nesreća i 132 prometna prekršaja

Tijekom vikenda prometna policija pojačano je nadzirala promet na cestama na području Policijske uprave primorsko-goranske te  zabilježila sveukupno 132 prometna prekršaj.

Najveći je broj prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola – ukupno 20,  zatim po 13 prekršaja prekoračenja brzine i nekorištenja sigurnosnog pojasa, pet prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava,  dva prekršaja korištenja mobitela u vožnji te još 79 različitih prometnih prekršaja.

“Najveća koncentracija alkohola od 2,77 g/kg  izmjerena 38-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Renault, riječkih registracijskih oznaka. Policija ga je zaustavila u ponoć  24. travnja na širem području Jelenja te je utvrđeno da vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje i pri koncentraciji alkohola od 2,77 g/kg.  Spomenuti vozač je uz optužni prijedlog, kojim je predloženo izricanje novčane kazne u iznosu od 40.000 kuna ili kazne zatvora u trajanju 60 dana te zaštitnih mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci i obveznog liječenja od alkohola, doveden na nadležni općinski sud radi daljnjeg vođenja prekršajnog postupka.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

VIDEO DANA:

Inače, riječ je recidivistu, odnosno osobi koja je više puta prekršajno prijavljivana zbog istovrsnih prekršaja u prometu.

“Najveća brzina od 87 km/h  izmjerena je 23. travnja oko 22 sata na području otoka Raba, gdje se vozač osobnog vozila marke Renault, riječkih registracijskih oznaka, u naseljenom mjestu kretao navedenom brzinom  unatoč ograničenju od 50 km/h.”, dodali su iz policije.

Pored navedenih  vozača i svi ostali počinitelji prekršaja u prometu  sankcionirani su temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Inače, tijekom vikenda na prometnicama ove Policijske uprave dogodilo se 30 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba teško, a šest je osoba lakše ozlijeđeno.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari