JOŠ JEDAN CRNI VIKEND

Vikend rekorderi: Policija uhvatila vozača s čak 3.4 promila, drugi vozio 221 km/h

Photo: Marin Tironi/PIXSELL

Policijski službenici svih policijskih uprava, proteklog su vikenda utvrdili ukupno 4 259 prekršaja

Iza nas je crni vikend na hrvatskim cestama, poginule su tri osobe, a policija je ulovila 11 recidivista koji su već prije kažnjeni za teške prometne prekršaje.

Najveći broj prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola utvrđen je na području Policijske uprave zagrebačke, njih 53. Najveća koncentracija alkohola u količini od 3,47 g/kg izmjerena je na području Policijske uprave virovitičko-podravske, objavila je policija, a prenosi RTL.

Najviše prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola počinili su vozači u dobnoj skupini od 31 do 40 godine, 91 takav prekršaj, kojima je najčešće izmjerena koncentracija od 0,51 do 1,00 g/kg, što je ujedno i najčešće izmjerena koncentracija kod svih dobnih skupina tijekom provođenja ovih aktivnosti.

Vozači s područja Policijske uprave zagrebačke u najvećem broju nisu koristili sigurnosni pojas, njih 84, a najviše su nepropisno koristili mobitel za vrijeme vožnje 49 takvih prekršaja.

Brzinski rekorder

Rekorder po broju utvrđenih prekršaja prekomjerne brzine je Policijska uprava zagrebačka s 312 takvih prekršaja, a najveća prekoračena brzina izmjerena je na području Policijske uprave primorsko-goranske i to od 221 km/h.

U nadzoru prometa aktivnosti policije bile su posebice usmjerene prema počiniteljima najtežih prekršaja, prilikom kojih je zatečeno 11 osoba koje su bile ponavljači teških prekršaja u prometu tzv. recidivisti, a koje su počinile 11 teških prekršaja.

Iz tog razloga dva su vozača zadržana u posebnim prostorijama do 12 sati, a protiv četiri vozača proveden je žurni prekršajni postupak u kojem je policija predložila određivanje maksimalnih kazni.

Od 20. do 22. svibnja 2022. godine na prometnicama Republike Hrvatske dogodile su se čak 103 prometne nesreće, od kojih 30 pripada kategoriji teških prometnih nesreća. U navedenim teškim prometnim nesrećama tri su osobe smrtno stradale, jedna je osoba zadobila teške tjelesne ozljede, a dvije su osobe lakše ozlijeđene. U svim je nesrećama ukupno ozlijeđeno 126 osoba.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views