VIKEND U PROMETU: Vozili mopede i automobile pijani i bez važećih isprava

 

Proteklog vikenda na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 28 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže, a šest ih je lakše ozlijeđeno

Što se tiče prekršaja u prometu, iz Policijeke uprave primorsko-goranske izdvajaju 29-godišnjeg vozača mopeda marke Malaguti kojega je policija jučer ujutro oko 4 sata na području Kostrene zatekla u vožnji pri koncentraciji alkohola od 1,61 g/kg.

U Novom Vinodolskom je u petak, 5. svibnja oko 22.30 sati zaustavljen 20-godišnji vozač osobnog vozila marke Volkswagen Golf, gospićkih registarskih oznaka, koji je vozilom upravljao bez vozačke dozvole, odnosno, vozilom je upravljao prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom “B” kategorije. Osim toga je utvrđeno da nema regulirano boravište na području Novog Vinodolskog pa je uz sankcije prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, prekršajno prijavljen u skladu sa Zakonom o prebivalištu.

U Dramlju je 6. svibnja u ranim jutarnjim satima zatečen i 24-godišnji vozač osobnog vozila marke Fiat koji je vozilom upravljao u alkoholiziranom stanju, pri koncentraciji od 0,94 g/kg i bez vozačke dozvole, odnosno, kod sebe nije imao nikakve dokumente. Zbog spomenutog prekršaja je sankcioniran, kao i ostali prekršitelji, prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama te prema Zakonu o osobnoj iskaznici.

I ovom prilikom u cilju sigurnosti svih sudionika u prometu, pozivamo na dosljedno poštivanje prometnih propisa kako bi se smanjio broj prekršaja i prometnih nesreća, a posebice, broj ozlijeđenih osoba u njima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari