DUGO SELO

Vozač (27) koji je teretnim vozilom usmrtio djevojčicu (8) pušten na slobodu, policija mu oduzela vozačku

U prometnoj nesreći u kojoj je sudjelovalo teretno vozilo, a koja se oko 12:05 sati dogodila u Rugvičkoj ulici u Dugom Selu, poginulo je dijete. Očevid je u tijeku. Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Okrivljeniku je rješenjem određena mjera opreza privremenog oduzimanja dozvole za upravljanje motornim vozilom koja mu je privremeno oduzeta uz potvrdu, priopćili je Državno odvjetništvo, piše Net.hr.

Općinsko kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu u srijedu je ispitalo muškarca (27) koji je u Dugom Selu pregazio osmogodišnju djevojčicu Laura. Sumnja se da je počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu. Protiv vozača je otvorena istraga te mu je određena mjera opreza, oduzeta mu je vozačka dozvola.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 27-godišnjak 21. svibnja 2024., oko 12:00 sati u Dugom Selu, upravljajući teretnim automobilom južnom kolničkom trakom ulice Prvi savski odvojak u smjeru istoka, skrenuo u desno u smjeru jugoistoka na kolnik Rugvičke ulice, a potom u desno u smjeru jugozapada prema kolniku ulice Drugi savski odvojak, prije čega se propustio uvjeriti može li to učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Osnovano se sumnja da je tijekom skretanja desnim kotačima zahvatio pješakinju koja je prelazila kolnik ulice Drugi savski odvojak u smjeru jugoistoka dolazeći mu s desne strane, uslijed čega je zadobila teške tjelesne ozljede od kojih je preminula.

Okrivljeniku je rješenjem određena mjera opreza privremenog oduzimanja dozvole za upravljanje motornim vozilom (članak 98. stavak 2. točka 8. ZKP-a) koja mu je privremeno oduzeta uz potvrdu.”

Podsjetimo, u srijedu je u Dugom Selu proglašen Dan žalosti, a građani su se svijećama i dirljivim porukama oprostili od djevojčice. Građani su bijesni jer kažu da put do škole nije siguran.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari