VOZAČI DIVLJALI GRADOM I TIJEKOM BLAGDANA: Teže ozlijeđene dvije žene dok su prelazile pješački te biciklist!

Foto: ilustracija

Na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske između 25. i 28. ožujka dogodilo se 27 prometnih nesreća u kojima su tri osobe teže ozlijeđene. Sve tri osobe teže su ozlijeđene u prometnim nesrećama koje su se dogodile na području Rijeke.

Riječ je o 63-godišnjoj pješakinji koja je 26. ožujka oko 7.55 sati teže ozlijeđena u prometnoj nesreći kada ju je na pješačkom prijelazu u Ulici Baredice oborilo osobno vozilo.

Teže je ozlijeđena i 20-godišnja pješakinja koju je 27. ožujka oko 14.55 sati oborilo osobno vozilo dok je na križanju Trpimirove ulice i Trga Žabica prelazila preko pješačkog prijelaza.

Osim ovih pješakinja, teže je ozlijeđen i 53-godišnji biciklist kojeg je 27. ožujka oko 11.40 sati u Liburnijskoj ulici udarilo osobno vozilo.

Nadalje, u ovom razdoblju evidentirano je 467 prometnih prekršaja, od kojih najviše ili 172 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, zatim 38 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te 26 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola.

Tako je u noći 25. ožujka na području Podvežice u Rijeci zaustavljen 19-godišnji vozač osobnog vozila s koncentracijom alkohola od 1,63 g/kg dok je navečer oko 22.25 sati na području Vrbovskog zatečen 38-godišnjak, također vozač osobnog vozila kojem je izmjerena koncentracija alkohola od 1,86 g/kg.

Osim njih na području Crikvenice 26. ožujka oko 21.25 sati zatečen je 31-godišnjak vozač osobnog vozila kod kojeg je pronađena manja količina marihuane, a odbio je testiranje na droge.

Nešto kasnije u Osječkoj ulici u Rijeci policija je zatekla mladića dok je upravljao osobnim vozilom, a po zaustavljanju je utvrđeno kako vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje.

Sve osobe zatečene u prometnim prekršajima prekršajno su sankcionirane sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari