DOBRO JE POTEGNUO

Vozio Mercedesom preko 200 km/h gdje je graničenje 110 km/h

Photo: Marin Tironi/PIXSELL

Proteklog vikenda na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proveden je pojačan nadzor u prometu te su pri tome evidentirana 252 prometna prekršaja, izvijestili su iz policije.

Od tog broja 113 prekršaja se odnosi na prekoračenje brzine, 31 na nekorištenje sigurnosnog pojasa, 17 na vožnju pod utjecajem alkohola, kao i na tri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela. Osim navedenih, zabilježena su i tri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, dva prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilima te 83 ostala prekršaja.

Zaustavili su vozača koji je vozio preko 200km/h

Najveća brzina od 203 km/h evidentirana je jučer, 2. travnja na autocesti A6 Rijeka-Zagreb na vijaduktu Zečeve Drage kod Vrbovskog. U 14.38 sati radarskim uređajem očitana je navedena brzina kada se osobno vozilo marke Mercedes, riječkih registracijskih oznaka, kretalo u smjeru Rijeke na mjestu gdje je ograničenje kretanja određeno na 110 km/h.

U prekršajnom postupku utvrdit će se vozač koji je upravljao spomenutim vozilom pa potom sankcionirati u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom vikenda uz navedene prekršaje u prometu evidentirano je i 26 prometnih nesreća u kojima je jedna osobe teško, a sedam su lakše ozlijeđene. Pozivamo i ovim putem sve sudionike u prometu na oprez i dosljedno poštivanje prometnih propisa kako bi se spriječile mogućnosti izazivanja nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari