'PAPRENA' KAZNA

Alkoholni rekorder vikenda na Krku bježao policiji, noć proveo u policijskoj postaji. Skupo će ga stajati!

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Rekorder vikenda s 2,11 promila alkohola na Krku se nije zaustavio na znakove policije

Proteklog vikenda na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proveden je pojačan nadzor u prometu te su pri tome evidentirana 252 prometna prekršaja.

Što se tiče zatečenih vozača pod utjecajem alkohola, između 145 alkotestiranih vozača 17 ih je bilo pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija od 2,11 g/kg evidentirana je jučer na području otoka Krka 57-godišnjem hrvatskom državljaninu.

“Riječ je o vozaču kojega su policijski službenici zaustavili 15-ak minuta poslije pola noći na području Punta na Krku gdje je pri utjecaju alkohola upravljao osobnim vozilom marke Fiat Punto, riječkih registracijskih oznaka.

Pri tome se vozač oglušio na policijski znak stop i pokušao je nastaviti vožnju, no, policijski službenici su ga ubrzo zaustavili i priveli na postupanje u policijsku postaju.

Po završetku postupanja, zbog počinjenih prekršaja protiv njega je podnesen optužni prijedlog u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama kojim mu je predložena novčana kazna od najmanje 1320 eura i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.”, izvijestili su iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Ostale koncentracije alkohola su u rasponu između 0,51 do 1,0 g/kg zabilježene kod sedam vozača, pet ih je bilo u kategoriji između 1,01 i 1,5 g/kg, dva su vozača s 1,51 g/kg, dok tri s koncentracijom do 0,50 g/kg.

Inače, tijekom vikenda uz navedene prekršaje u prometu evidentirano je i 26 prometnih nesreća u kojima je jedna osobe teško, a sedam su lakše ozlijeđene.

“Pozivamo i ovim putem sve sudionike u prometu na oprez i dosljedno poštivanje prometnih propisa kako bi se spriječile mogućnosti izazivanja nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.”,poručili su iz policije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari