"SDP OKUPIO STRANKE CENTRA"

INTERVJU Zlatko Komadina: “Hrvatskoj je potreban restart! Stalo mi je da Hrvatska i njezini građani napokon prodišu punim plućima”

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

“Očekujem najbolji mogući rezultat liste broj 19 u 7. izbornoj jedinici. SDP je okupio stranke centra i pokazao političku odgovornost vodeće stranke ljevice”, istakao je Zlatko Komadina

Restart koalicija na izbore izlazi s porukom “Izađi i promijeni” kako bi se omogućilo “restartanje Hrvatske i njen novi početak”, a jedan od najvećih izazova svakako ih čeka u 7. izbornoj jedinici, tzv. “čudnovatom kljunašu” jer obuhvaća dobar dio Primorsko-goranske županije i to cijeli Gorski kotar, Novi Vinodolski, Klanu, Viškovo, Kastav, Čavle, Jelenje i Bakar.

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

“Čudnovati kljunaš” se proteže preko Karlovca sve do juga Zagreba, odnosno do Novog Zagreba i Jaruna, pa je i to bio jedan od razloga što su RESTART-ovci ovdje kao nositelja liste istakli jakog kandidata, Zlatka Komadinu, ujedno i župana Primorsko-goranske županije.

Nositelj liste Zlatko Komadina ovih dana, u predizbornoj kampanji, poziva birače da se između 22 liste odluče za broj 19, jer će se “ljudi s te liste u novom sazivu Hrvatskog sabora boriti za Hrvatsku bez korupcije, nepravde i diskriminacije”.

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Na ovim parlametarnim izborima preuzeli ste vođenje liste Restart koalicije u 7. izbornoj jedinici. Dva ste puta birani u Sabor u osmoj jedinici. Kao prvi na listi 8. izborne jedinice svojevremeno ste osvojili i najveći broj mandata tadašnje Kukuriku koalicije predvođene SDP-om. Tada je to bilo 11 saborskih mandata. Je li nova jedinica – novi izazov? Kakve rezultate očekujete?

Svaki izbori su novi izazov. Čast mi je što vodim listu u 7. izbornoj jedinici koja obuhvaća i Gorski kotar, Riječki prsten i Novi Vinodolski gdje kao župan svakodnevno komuniciram s građanima koji jako dobro znaju koliko vremena, energije i truda ulažem u razvoj tih krajeva zajedno sa svojim suradnicima.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Sedma izborna jedinica dala mi je mogućnost za razgovor s građanima Karlovačke i Zagrebačke županije i dijela grada Zagreba. To intenzivno druženje je prilika da ljudima prenesem naše ideje i planove Restart koalicije za stvaranje uvjeta koji će građanima osigurati sve ono što je potrebno da budu zadovoljni građani jedne europske države. Da imaju posao i da zarađuju, da su sigurni, ne zato što netko kaže da su sigurni, nego zato što osjećaju tu sigurnost zbog sigurnog radnog mjesta, dobrog zdravstvenog i socijalnog sustava, dobrog obrazovnog sustava…

Stalo mi je da Hrvatska napokon prodiše kako bi punim plućima disali svi njezini građani. Očekujem najbolji mogući rezultat liste broj 19 u 7. izbornoj jedinici. SDP je okupio stranke centra i pokazao političku odgovornost vodeće stranke ljevice.

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Vidimo da ste aktivni na terenu. Prisutni na društvenim mrežama. Kako to izgleda s obzirom na epidemiološke uvjete…

SDP je upozoravao na vrijeme da nije mudro u ovom trenutku planirati izbore , ali očito je ovaj moment u kojem smo još pod utiscima prvog vala korone koji je dobro prošao. HDZ je to planirao iskoristiti ne bi li profitirao na izborima.

Već sam govorio u medijima, kako stvari stoje, moglo bi im se obiti o glavu. Prvo su uništili vjerodostojnost članova Nacionalnog stožera Civilne zaštite koje su dijelom stavili na liste za izbore i time potvrdili svoje prave namjere. Onda još i odbijanje odgovornosti samog premijera koji se na Adria touru u Zadru družio s osobama za koje je kasnije došla vijest da su pozitivni na korona virus. Kolega Rajko Ostojić je recimo odmah kada je doznao da je osoba s kojom je bio u kontaktu pozitivna, otišao u samoizolaciju.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

SDP je otkazao sve velike skupove, a na terenu smo poštovali epidemiološke mjere. Upravo zbog epidemioloških uvjeta, komuniciramo putem društvenih mreža i medija.

Zato hvala Riportalu i svim onim medijima koji profesionalno, objektivno i pošteno rade svoj posao i ravnopravno izvještavaju o svima koji se u ovim izborima trude zaslužiti povjerenje građana. Vjerujem da su građani svjesni činjenice da su promjene nužne i važne, a oni su jedini koji promjene mogu pokrenuti. Hrvatskoj je potreban restart!

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Spomenuli ste medije koji profesionalno i objektivno rade svoj posao ostavljajući prostora da pomislimo da ima i onih koji tako ne rade? Na što aludirate?

Na žalost, primam pisma građana koji su revoltirani načinom izvještavanja nekih medija koji su postali prostor za oglašavanje pojedinih stranaka. Žalostan sam jer time gube vjerodostojnost, a vjerojatno i veći dio svoje publike. Dugo sam u politici i iznimno poštujem medije koji su za mene alfa i omega dobre komunikacije s građanima.

Dobri novinari i dobri političari su tu da zajedno rade kako bi društvo u kojem živimo, država koju zajednički gradimo, bila još bolja. Tu smo zajedno da ispravljamo ako je nešto pogrešno i ne dozvolimo da se u našem zajedničkom dvorištu širi korov korupcije, ksenofobije, klijentelizma što nam neprestano demonstrira HDZ… Upoznao sam generacije i generacije uglednih novinara i urednika od kojih sam puno naučio. Drago mi je vidjeti novinare koji čuvaju ugled svoje profesije.

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Svi pričaju o sučeljavanju Bernardića i Plenkovića na RTL-u. Što Vi kažete?

Nije bilo jednostavno gospođi Damiri Gregoret, a ni gledateljima. Gospodin Plenković se pozivao na svoja znanja iz diplomacije, a prekršio je osnovna pravila bontona govoreći istovremeno kad i kolega Bernardić docirajući i njemu i svim građanima, kao da smo s grane pali. Nije impresionirao ni gledatelje ni kolegu Bernardića koji je pokazao strast i želju da Hrvatskoj donese promjene zajedno sa svojim koalicijskim partnerima i svojim suradnicima.

Gospodin Plenković zaboravlja da ima i onih koji su pametniji i sposobniji od njega. Nismo se svi rodili da sve znamo, ali on misli da sve zna i da za njega ne vrijede pravila pa umjesto da je u samoizolaciji jer promovira sigurnost Hrvatske, objašnjava kako on to ne mora. Glavno da su poljoprivredniku iz Slavonije naplatili 8 tisuća, teško zarađenih kuna, jer je vozeći pustopoljinom prekršio samoizolaciju.

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Gordan Jandroković je izjavio da bi izbor Bernardića značio avanturizam i eksperiment?

Svaki dan me netko od Vaših kolega sa sličnim pitanjem podsjeti da smo se itekako nagledali puno HDZ-ovih eksperimenata, svjedočili i svjedočimo brojnim avanturama koje nose zajednički nazivnik – klijentelizam i korupcija svih razmjera i oblika. Problem je jedino što su njihovi eksperimenti svi redom na račun građana pa nisam siguran da će im građani osigurati kartu za novu saborsku predstavu.

Davor Bernardić je pošten, pravedan, obrazovan i ima petlju. Pokazao je i dokazao da zaslužuje povjerenje svojih SDP-ovaca i povjerenje svih građana Hrvatske zajedno s ekipom Restart koalicije koju je okupio s ciljem da zajedno Hrvatskoj donesemo pozitivne promjene.

I riječki gradonačelnik Vojko Obersnel po prvi puta je odlučio pomoći listi, 13. je u osmoj jedinici. Kako to komentirate?

Kolega Vojko Obersnel uvijek je, bilo direktno, bilo indirektno, pomagao stranci u izborima. Vjerujem da će SDP sa svojim koalicijskim partnerima i u 8. izbornoj jedinici polučiti najbolji mogući rezultat.

Na kraju razgovora, Zlatko Komadina je pozvao birače da daju glas Restart koaliciji “i time promijene stvari, te da se iskorijene korupcija i klijentelizam”.

Podsjetio je “kako je u 7. izbornoj jedinici najviše lista, njih 22, te postoji opasnost za veliku disperziju glasova”.

“Tko od ljevice prođe, dobrodošao, ali raspršeni glasovi ljevice uzeti su SDP-u”, kazao je. Pozvao je građane da ne bacaju svoj glas, bez obzira što i na tim drugim listama ima časnih i respektabilnih ljudi, jer, kako je rekao, samo SDP ima snagu mijenjati stvari u Hrvatskoj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari