KRENUO ZA SUPRUGOM

Nino Raspudić ulazi u politiku! Idem na izbore na listi Mosta’

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

I njegova supruga Marija Selak Raspudić objavila je kandidaturu na parlamentarnim izborima

Gost Aleksandra Stankovića u emisiji Nedjeljom u 2 je Nino Raspudić, filozof, književnik i kolumnist Večernjeg lista.

Najava njegova gostovanja objavljena je na Facebook stranici Nedjeljom u2 te je doživjela brojne reakcije. Skori izbori i Raspudićev politički angažman samo su neke od tema o kojima će razgovarati.

Stanković je Raspudića najavio ovako: “Od Ferala, Brucea Leeja i Marka Grubnića do Filozofskog, Večernjeg lista i Željke Markić. NINO RASPUDIĆ NU2”.

I Raspudićeva supruga, Marija Selak Raspudić, objavila je kandidaturu na parlamentarnim izborima te će se kao nezavisna kandidatkinja naći na listi Mosta, piše Večernji list.

“Tjednima se spekulira idem li na izbore i ulazim li u politiku. Evo na početku ekskluzive – ulazim“, rekao je Raspudić.

“Ulazim u arenu, istrčavam na teren, ulazim u ring, kako hoćete. Vrijeme je”, rekao je Raspudić i dodao da više ne želi biti idiot.

“Idem na izbore kao neovisan kandidat na listi Mosta”, objasnio je.

Najavio je slogan – Hrvatska se budi

“Ja više od 10 godina pišem kolumnu i javno nastupam. I to je bila politika na neki način. Ne angažirana politika u stranačkom smislu, ali dijelom sam utjecao na modeliranje nekoga političkog diskursa u Hrvatskoj”, ocijenio je Raspudić.

Rekao je da je kap koja je prelila čašu, njegova stara teza da je najveći problem danas ne samo u Hrvatskoj nego i u Europskoj uniji i globalno – demokratski deficit. “To znači da sve više odluka o našim životima donose ljudi koje nitko nije izabrao i koji nikome ne odgovaraju, primjerice Europska komisija”, dodao je.

Najavio je slogan – Hrvatska se budi.

Prethodno ga se povezivalo s Domovinskim pokretom Miroslava Škore. Škoro je početkom mjeseca rekao da je razgovarao s Raspudićem i da bi takav čovjek dobro došao njegovoj koaliciji, ali da on sam mora odlučiti želi li se baviti politikom.

Most je također bio u pregovorima sa Škorom, ali na  parlamentarne izbore ipak izlaze samostalno. Čelnici stranke su prije tjedan dana istaknuli kako se pokazalo da suradnja s Domovinskim pokretom “nije čista priča” te da je bilo jasno da do koalicije sa Škorom neće doći.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari