OTKRIO ŠTO MISLI O POBAČAJU

Škoro: ‘Ako silovana žena zatrudni, mora se dogovoriti sa obitelji što će učiniti’

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Nismo mi primitivna zajednica, ne zabrana, ali učiniti sve da se sačuva život’, rekao je Škoro

U studiju Večernjeg lista danas su se sučelili Miroslav Škoro i Gordan Jandroković, nositelji izbornih lista Domovinskog pokreta i HDZ-a u 2. izbornoj jedinici.

Među brojnim temama, nositelji lista svojih stranaka govorili su i o pobačaju. To je jedna od rijetkih tema oko koje su se složili.

”Moje mišljenje i moj stav jest da život počinje začećem i da ga treba štititi. Apsolutne zabrane ne postoje gotovo nigdje, treba raditi na edukaciji, smanjiti pobačaj na najmanju mjeru”, rekao je Jandroković.

”Pitao sam se koja će biti kvaka na koju će se HDZ vaditi za lošu vladavinu u zadnje četiri godine i sad sam skužio da je to koronakriza koja je očito vama ispada dobrodošla, što je po meni skandalozno. Što se tiče pobačaja, definitivno mogu reći da se s gospodinom Jandrokovićem slažem. Osobno i kao čelnik Domovinskog pokreta zalažem se da se štiti do kraja. Država, ako drži do sebe, ima bezbroj mehanizama kako da pomogne svakoj obitelji, ženi, majci koja se odlučuje na takav čin. Nismo mi primitivna zajednica, ne zabrana, ali učiniti sve da se sačuva život”, rekao je Škoro.

”Ako žena zatrudni nakon silovanja onda se mora dogovoriti sa obitelji što će učiniti”, dodao je.

Otvorena je i tema o mogućnosti da istospolni parovi udomljavaju djecu. Treba li se dopustiti gej parovima da udomljavaju djecu?

”Za nas je najbolje okruženje za dijete da ima majku i oca. Gej zajednica sukladno zakonu ne može usvajati niti udomiti djecu. Dom nije nažalost najsretnije rješenje, ali je takvo da pomogne u situacijama kada je obitelj disfunkcionalna ili kada djeca ostanu bez roditelja. Treba na sve način osigurati da dijete ima prirodno okruženje, a to su majka i otac, odnosno muškarac i žena”, rekao je Jandroković i dodao kako je stav HDZ-a da homoseksualni parovi ne trebaju posvajati djecu.

”Obitelj je ustavno definirana, protiv sam toga da istospolni parovi mogu usvajati djecu, to sam javno iskomunicirao i mogu ponoviti koliko god puta treba”, rekao je Škoro za Večernji list.

Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views