SVIRALI KRAJ PANDEMIJE

Video | Šprajc: ‘Kakvi su to bili dani: Capak je zabranio i tenis kako ne bi nekome loptica i virus završili u ustima’

‘Da, evo nakon tri godine konačno je došao i službeni kraj pandemije koji je došao još prije godinu dana, ali epidemiolozima se valjda nije bilo lako rastati od svoje omiljene epidemije i neslućene slave koju im je ona donijela pa je taj rastanak malo potrajao’, kazao je u ‘Stanju nacije’ Zoran Šprajc

‘A bilo je to jedno od najluđih razdoblja u modernoj povijesti, histerija je uzela i koronaše i antikoronaše i maskere i antimaskere, svako selo i svaki ulaz imali su svoj krizni stožer, roditelji su djeci davali imena Alemka i Vili, mediji su članove Kriznog stožera slavili kao heroje i prozivali ljude koji bi na benzinskoj pumpi kupovali pivo i grickalice.

Bar na kraju epidemije bilo bi lijepo da Vlada i Krizni stožer organiziraju neku svečanost i trajno obilježe kraj pandemije. Venecijanci su, na primjer, u 17. stoljeću kraj epidemije kuge obilježili gradnjom prekrasne crkve Gospe od zdravlja i dan danas taj dan slave i obilježavaju velikom procesijom.

OK, znamo da naša Vlada ne može obnoviti ni postojeće ruševine, a kamoli da bi bila sposobna nešto novo i lijepo izgraditi, ali neka fešta uz pivo, vino grah i vatromet mogla se napraviti.’, zaključio je Šprajc u RTL-ovu ‘Stanju nacije’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari