KOMENTAR NEVENA ŠANTIĆA

Kolumna | Uspio apel Riportala!

Prije desetak dana pisali smo o nakupinama usmrđenog smeća u jednom od otvorenih korita potoka Brajda u Kvartu kulture (ex Benčić). Bio je to sve samo ne lijep prizor u prostoru koji je zamišljen kao reprezentativno kulturno ogledalo grada

Piše: Neven Šantić

Napisali smo tada da nećemo tragati za poimeničnim krivcem, već smo lopticu prebacili na cijeli lanac onih koji moraju voditi računa o izgledu grada, od riječke gradske uprave do komunalnog društva Čistoća, prepuštajući im da oni sami riješe problem u što je moguće kraćem vremenu, jer valjda postoji hijerahija i zapovjedni lanac koji će dovesti do sanacije korita potoka.

I, eto, današnje fotografije pokazuju da je smeće očišćeno!

Apel Riportala je uspio. Vjerujemo da je netko vidio odnosno pročitao tekst, uzeo mobitel i pokrenuo lanac poziva koji je, očito, doveo i do onoga, krajnjeg izvršitelja (ili više njih) koji je dobio radni nalog da očiste potok i vrate mu bistrinu. Jedna najlon vrećica koja pliva u ošićenom koritu vjerojatno je naknadno nanešena vjetrom. No, lako ju je ukloniti. Bitno je da tamo više nema nakupina svega i svačega, uljastih mrlja i smrada, ekološke i estetske sramote.

Valja stoga pohvaliti “neznanog junaka/junakinju”, pretpostavljamo iz gradskih ili komunalnih struktura, zaslužnog/nu za reakciju na medijski napis. A ako netko misli da je u borbi za ljepši izgled grada to malo – u moru drugih problema koja treba riješiti i s kojima smo okruženi – neka zapamti staru mudrost: ‘Naprijed se ne ide uz pomoć grandomanskih snova od kojih će se malo koji, ako ikoji, osvariti u budućnosti – napredak praćen našim zadovoljstvom se ostvaruje kroz rješavanje malih stvari i problema s kojima smo okruženi.’

Jedan po jedan, jedan dan za drugim i tako stalno… Danas ex Benčić, sutra nešto drugo…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari