ZAKLJUČAK SOCIOLOGA Šimleša o ‘lidlićima’: ‘Što će ti sve pare ovoga svijeta kad si takav siromah da misliš da te određuje odjeća?’

Foto: Facebook Bruno Šimleša (foto by Nina Đurđević)

‘Potpuno je nebitno raspravljati koja je odjeća doista kvalitetnija i je li ovo bila samo marketinška kampanja…’, poručio je Šimleša

Tema koja je posljednji tjedan dana ‘uzburkala duhove’ u Hrvatskoj svakako je slučaj ‘lidlića’, pogrdnog naziva za djecu čiji roditelji nemaju novaca i kupuju im odjeću u spomenutom lancu supermarketa.

‘Odijelo ne čini čovjeka. Pogledajte ljude s kojima sjedim u Saboru i zapitajte se možete li reći da su dobri’

Nakon građana i nekih poznatih osoba, o toj temi je svoj stav izrekao i sociolog Bruno Šimleša na Facebooku, a njegov status vam prenosimo u cijelosti:

“Zaključak oko lidlića…

Nije problem ako nosiš markiranu odjeću, ali jest problem ako smatraš da si vredniji od drugih samo zato što imaš više para!

Isto kao što je problem ako misliš da manje vrijediš jer imaš manje para.
Potpuno je nebitno raspravljati koja je odjeća doista kvalitetnija i je li ovo bila samo marketinška kampanja…

To su nebitna pitanja jer je problem stvaran i ozbiljan.

Ako roditelji uče djecu da vrijede onoliko koliko imaju i koliko drugima pokazuju da imaju, zdravo je dići glas protiv te površne i siromašne snobovštine.

Što će ti sve pare ovoga svijeta kad si takav siromah da misliš da te određuje odjeća i mobitel, a sutra auto ili kuća koju posjeduješ?

Imaš para, ali si siromašan za poludjet…

I zato je bolje okružiti se uistinu bogatim ljudima koji čine mnogo zdravih djela, a možda imaju malo stvari!”

Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views