KOMENTAR MOJMIRE PASTORČIĆ

Video | ‘Živimo u zemlji gdje ljudima smeta poštar Filipinac. Sjetite se vašeg strica Mate koji je odselio u Njemačku…’

Voditeljica RTL Direkta dala je komentar o natpisima na nekim portalima: ‘To je rasizam i samo korak od onoga što je kakti na zgražanje cijele Hrvatske napravio jedan ‘hrabri’ Hrvat

Voditeljica RTL Direkta Mojmira Pastorčić dala je komentar na natpise na nekim portalima koji su danas objavili tekstove na to da im poštu donose – stranci.

“Nekad čovjek zaboravi da živimo u zemlji u kojima ljudima može smetati simpatični Filipinac, i u kojoj mnogi sa strahom i prezirom gledaju na svakog kome koža nije snježno bijela. Pa su se tako neki portali danas mrtvi ozbiljni raspisali da tko nam to nosi poštu, da je Splićane “uznemirilo”, “zabrinulo” i šokiralo što im poštu dostavljaju stranci. On samo bleji u sandučiće, stvarno tako piše: čudi se prezimenima i slovima č i ć, ne zna zamislite ni pozdraviti na hrvatskom. To je rasizam i samo korak od onoga što je kakti na zgražanje cijele Hrvatske napravio jedan “hrabri” Hrvat.

A sad se sjetite vašeg strica, ujaka, brata ili sina koji se ono jednom odselio u Njemačku, isto tako u potrazi za boljom plaćom i boljim životom, koji je isto radio za malu plaću za koju Nijemci nisu htjeli. Dok se još nije snašao, dok nije naučio jezik i dok nije znao ulice. Zamislite da vašem stricu Mati netko govori da se vrati doma, da šta bleji, da šta ne zna njemački, i da šta nije čuo za umlaut. Zamislite da portali mrzilački pišu da tko je zaposlio te Hrvate? Toga se sjetite idući put kad vam zasmeta zbunjeni Filipinac.

A ako mislite da to nije isto, jer stric Mate je bijelac, a poštar nije, onda ste jednostavno rasist: ali ni to nije bez rješenja. Juraj Mesić, ovaj koji je tukao Filipince i vrijeđao Indijce, se “čudesno” promijenio. U zatvoru je, pa sada moli Sud da ga pusti na slobodu, kaže dečko da se promijenio i da sad normalno funkcionira sa strancima. Pa vi recite da od hrvatskog pravosuđa nema koristi”, poručila je, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari