NEMA NOVIH POZITIVNIH

Još jedna osoba ozdravila u zadnja 24 sata u PGŽ, ni danas nema novih oboljelih od korone!

Foto: Ilustracija (Mateo Levak/Riportal)

Povoljna epidemiološka situacija u našoj županiji rezultirala je ozdravljenjem još jedne osobe

U posljednja 24 sata u Primorsko-goranskoj županiji nema novih oboljelih od koronavirusa! Još jedna osoba je ozdravila, tako da trenutno brojimo 12 pozitivnih osoba i ukupno 59 oporavljenih.

Zadnji slučaj zaraze u županiji je zabilježen 10. svibnja.

Glavni epidemiolog Nastavnog zavoda za javni zdravstvo PGŽ Dobrica Rončević, gostujući u programu Radio Rijeke rekao je da nitko od 12 još uvijek pozitivnih nema simptome i nisu infektivni za okolinu.

Prati se njihovo stanje i smatrat će se ozdravljenima nakon dva uzastopna negativna nalaza brisa. Naglasio je kako je i dalje potrebno provoditi preventivne mjere, te tražiti odgovorno ponašanje svih koji dolaze iz drugih država.

“Bez obzira što je u PGŽ epidemiološka situacija jako dobra, imali smo dvostruko manje covid oboljelih od hrvatskog prosjeka, otvaranje granica sigurno donosi i nove rizike, nema mjesta opuštanju”, naglasila je jučer pročelnica UO za zdravstvo PGŽ i načelnica Stožera za zarazne bolesti Đulija Malatestinić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari