U SAMOIZOLACIJI SU

Otkriveni detalji o zaraženim mještanima Kostrene. Bili su u inozemstvu

Foto: Riportal.hr

Posljednjim testiranjima na području PGŽ među pozitivnima na COVID-19 su i dvoje mještana iz Kostrene

Radi se o članovima iste obitelji koji su putovali u inozemstvo tako da se ne radi o slučajevima lokalne transmisije. Period od povratka do razvoja simptoma proveli su u kućnoj samoizolaciji pod nadzorom epidemiologa.

U skladu s preporukama, tijekom perioda samoizolacije nisu imali nikakve socijalne kontakte s okolinom i obitelji, izuzev kontroliranih nužnih kontakata dostave osnovnih namirnica.

Obzirom na još uvijek relativno mali broj oboljelih na području PGŽ, svi pacijenti kod kojih su se razvili simptomi zaraze koronavirusom i u slučajevima kada je riječ o blažoj kliničkoj slici smještaju se u Klinički bolnički centar Rijeka.

Po dobivenoj informaciji, Općina Kostrena održala je sastanak s ravnateljem Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije prof.dr.sc. Vladimirom Mičovićem dr.med., zamjenikom ravnatelja doc.dr.sc. Željkom Linšakom dipl.sanit.ing. te glavnim epidemiologom mr. Dobricom Rončevićem, dr.med. koji je istaknuo kako jedino odgovornim pridržavanjem mjera o samoizolaciji, kao u slučaju članova ove obitelji, možemo kontrolirati pojavu lokalne transmisije.

Pojavom prvih slučajeva na području Kostrene, NZZJZ PGŽ, Stožer civilne zaštite Općine Kostrena i općinski načelnik Dražen Vranić bit će u svakodnevnom kontaktu radi praćenja daljnje situacije, nadziranja mjera i informiranja javnosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari