KONTAKTI OBITELJI

Pročelnica Malatestinić: „U PGŽ imamo dvoje novooboljelih. Dobro je jer nema lokalne transmisije”

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Pohvalila je odgovorno ponašanje građana

„Na području Primorske-goranske županiji u posljednja 24 sata imamo dvije novooboljele osobe od korona virusa, rekla je danas na izvanrednoj konferenciji za medije pročelnica UO za zdravstvo i načelnica županijskog  Stožera za zarazne bolesti Đulija Malatestinić.

Dodala je kako je od početka izbijanja epidemije na području naše Županije evidentirano ukupno 54 oboljelih od koji je do sada njih troje uspješno izliječeno.

Ocijenila je da je epidemiološka situacija u PGŽ dobra jer još uvijek nemamo slučaj lokalne transmisije bolesti. Naime i ova dva novooboljela članovi su obitelji osoba kod kojih je već ranije utvrđena zaraza i nalazili su se u izolaciji.

Pročelnica Malatestinić pohvalila je odgovorno ponašanje građana te pravovremenu organizaciju Stožera civilne zaštite PGŽ na provedbi i kontroli  protuepidemijskih mjera. Zamolila je građane da radi sebe, svojih obitelji i cijele zajednice budu strpljivi, disciplinirani i odgovorni jer je to jedini način da zaustavimo epidemiju i rast broja novooboljelih.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari