ŽUPANIJSKI STOŽER

U KBC-u Rijeka preminule dvije osobe s bolesti Covid-19, broj novozaraženih ponovno raste

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

Danas je u PGŽ 389 novooboljelih, a 411 je osoba ozdravilo. Tako se broj aktivnih slučajeva smanjiio na 3292

Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1370 uzoraka briseva, što čini udio od 28,39% pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka.

247 novooboljelih su osobe iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 40 sa Liburnijskog područja, 36 iz Crikveničko-vinodolskog područja, 21 s otoka Krka, 15 iz GK, 13 s otoka Raba, 9 s otoka Cresa te 8 s otoka Lošinja.

231 novooboljelih pripada radno aktivnoj populaciji, 87 mlađim dobnim skupinama te 71 skupini starijih od 65 godina.

Prema podacina Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je danas jednak jučerašnjem i iznosi 54.

U jedinici intezivne skrbi KBC-Rijeka, na respiratoru se nalazi 1 pacijent što je jednak broj kao i jučer.

Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka su nažalost preminule dvije starije osobe sa prebivalištem u PGŽ-u. Jedna od njih je bila necijepljena dok je druga bila cijepljena, ali nije primila dodatnu, tkz. booster dozu za pojačanje svog imunološkog odgovora.

Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je zbog današnjeg smanjenja broja aktivnih slučajeva i stagnacije u broju hospitaliziranih i dalje stabilan te iznosi 1.64%.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari