STANJE JE STABILNO

Štimac: “Dovedena je na respirator pacijentica iz Pule”

Foto: Mateo Levak/ Riportal.hr

Sinoć kasno navečer u riječki KBC dovezena je pacijentica iz Pule kojoj je za liječenje potreban respirator, izvijestio je ravnatelj riječkog KBC-a Davor Štimac

Trenutno su dvije pacijentice na respiratoru, jedna iz Primorsko-goranske županije, a druga iz Istarske. Stanje pulske pacijentice je stabilno. Riječ je o ženskoj osobi staroj 69 godina.

Riječki KBC s respiratorima pokriva, uz Primorsko-goransku, Istarsku i Ličko-senjsku županiju. Trenutno je spremno 73 respiratora.

Što se tiče ostalih bolničkih kapaciteta, gotovo da i nema više mjesta na Klinici za infektologiju.

„Mjesta na Klinici za infektologiju su gotovo popunjena. Trenutno su u pripremi dva kata Klinike za psihijatriju 40-ak bolesnika“, kazao je Štimac. Na Klinici za otorinolaringologiju samo su dva pacijenta tako da se tamo može zbrinuti 25 pacijenata.

Zaražen je samo jedan član medicinskog osoblja, i to specijalizant patologije, a 28 liječnika, medicinskih sestara i ostalog osoblja KBC-a je u samoizolaciji.

Na svim klinikama, odjelima i zavodima gdje je to moguće je rad organiziran tako da je “A tim” u bolnici, dok je “B tim” kući, kako bi se omogućio nastavak djelatnosti, ako se i dogodi da virus uđe među osoblje, izvijestio je ravnatelj KBC-a Rijeka Davor Štimac.

https://www.youtube.com/watch?v=_LvhJCZYOhE&feature=youtu.be

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari