ZARAZILI SE U AVIONU

U crikveničku Thalassotherapiju preseljeno dvoje pacijenata iz riječkoga KBC-a

Iz riječkoga Kliničkog bolničkog centra (KBC) preseljeno je dvoje pacijenata zaraženih koronavirusom u crikveničku Thalassotherapiju, gdje će se biti smješteni oboljeli s najlakšim simptomima koji prođu sve preglede na hitnom traktu riječkoga KBC-a

Prvih dvoje pacijenata dovezenih u Thalassotherapiju zarazili su se tijekom putovanja zrakoplovom u Tursku, doznaje se od primorsko-goranskoga Županijskog stožera Civilne zaštite.

U crikveničku Thalassotherapiju, specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Primorsko-goranske županije, dolazit će pacijenti s najblažim simptomima kako bi se oslobodili kapaciteti na odjelima riječkoga KBC-a.

O preseljenju pacijenata iz KBC-a odlučuju liječnici Klinike za infektologiju, a prevoze se vozilima sanitetskog prijevoza Doma zdravlja Primorsko-goranske županije.

U Thalassotherapiji je za tu namjenu pripremljen izdvojeni objekt Istra.

Osoblje je pripremljeno za rad s pacijentima pozitivnim na koronavirus i utvrđeni su svi protokoli postupanja. U tom je objektu 66 postelja.

Kako je istaknula pročelnica županijskog Upravnog odjela za zdravstvo Đulija Malatestinić, iznimno je važno da osobe pozitivne na koronavirus sve dok ne ozdrave budu pod medicinskim i kontroliranim nadzorom jer se tako može kontrolirati i epidemiološka situacija na tom području. (h)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari