OPATIJA: “Tko je ubio Pašteticu?”, dječja predstava o prijateljstvu i iskušenjima kroz koje prolazi

“Tko je ubio Pašteticu?” naziv je dječje kazališne predstave u izvedbi kazališta Mala scena iz Zagreba koja će se u nedjelju 18. listopada s početkom u 12 sati održati u kongresnoj dvorani opatijskog hotela Adriatic u Opatiji.

Predstavu po romanu Silvije Šesto režirala je i dramatizirala Ana Prolić, scenografiju je osmislila Petra Held, za kostimografiju je zaslužna Hana Lestia. Koreografkinja predstave je Tamara Savičević, skladatelj Damir Šimunović, za likovno oblikovanje zaslužne su Klasja Habjan i Zita Nakić Vojnovića, za fotografiju Ana Šesto, a producentica predstave je Vitomira Lončar. U predstavi igraju Paola Slavica, Martina Čvek, Zrinka Kušević i Luka Bulović.

“Tko je ubio Pašteticu?’ popularna je radijska emisija za djecu koju vode Marta i Barbara, dvije vrlo popularne, mlade djevojke. Zatječemo ih u trenutku u kojem se njihovo prijateljstvo, koje je i omogućilo tako dobar voditeljski par, raspada pod pritiscima okoline, podivljalih ambicija roditelja, zbog ideje slave koja ih je obje obuzela i, naravno, zbog prvih ljubavnih brodoloma.

U jednoj od emisija Marta i Barbara ulaze u otvoreni sukob koji se prenosi i na njihove mame. U najvećoj će se neprilici naći urednica Marina na koju će se svaliti bijes i nezadovoljstvo svih aktera priče, ponajviše glasnih mama i korumpiranog glavnog urednika. Marina mora preko noći pronaći voditeljsku zamjenu i tu za mikrofon i u mrežu zbivanja stupa Lucijan… Hoće li Marta i Barbara povratiti svoje prijateljstvo? Hoće li se djevojke, koje uz navedene probleme pritišću prištići i nesretne zaljubljenosti, uspjeti izboriti za svoje djetinjstvo i emisiju? Hoće li dvoje mladih uz podršku pravične urednice Marine dati veliku lekciju često nemilosrdnom i bezosjećajnom svijetu odraslih?


Ulaznice, čija je ciejna 30 kuna, prodaju se u Oaptiji (Festival Opatija, Zert bb, Opatija; 051/271-377, radnim danom 8-16 sati) u Rijeci (Foto Revija, Užarska 28, Rijeka; 051/315-261, radnim danom 8-19, subotom 8-12 sati, Antikvarijat Ex Libris, Riva Boduli 3B, Rijeka; 051/312-221, radnim danom 9-20, subotom 9-14 sati).

Internet prodaja www.mojekarte.hr

Na dan izvedbe, ulaznice se mogu kupiti i u dvorani Adriatic od 11 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari