Filmski autori i producenti

Otvoren natječaj za sudjelovanje u programu 20. Liburnia Film Festivala

26.08.2019., Opatija - Otvorenje 17. Liburnia Film Festivala u prostoru male Ljetne pozornice. Festival su otvorili Oliver Sertic i Jelena Androic. Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Organizatori Liburnia Film Festivala pozivaju autore i producente dokumentarnih filmova iz Hrvatske da prijave svoje filmove na natječaj za sudjelovanje u programu 20. Liburnia Film Festivala, festivala hrvatskog dokumentarnog filma koji će se održati od 22. do 26. kolovoza 2022. godine u Opatiji. 

Prihvatljivi su svi dokumentarni filmovi završeni u 2021. ili 2022. godini bez obzira na trajanje i tehniku snimanja, a nastali su u hrvatskoj produkciji ili koprodukciji. Filmovi u hrvatskoj koprodukciji bit će prihvaćeni samo ako je Hrvatska najkasnije druga produkcijska zemlja u nizu.

Prihvatljivi su i filmovi koji će u trenutku zaključenja natječaja biti u rough cut fazi a producenti mogu garantirati da će biti završeni najkasnije 15 dana prije početka festivala.

Filmovi starijih godina produkcije, kao i filmovi u kojima Hrvatska nije najkasnije druga produkcijska zemlja u nizu, neće se razmatrati.

Natječaj je otvoren od 7. veljače do 20. svibnja 2022.

Rezultati natječaja bit će objavljeni početkom srpnja.

Prijave

Filmovi se prijavljuju putem online PRIJAVNICE na web stranicama festivala www.liburniafilmfestival.com.

Ako se film nalazi na zaštićenom vimeo linku, u prijavnicu je potrebno upisati link i lozinku.

Filmovi koji su već imali projekciju

Filmove koji su objavljeni na internetu potrebno je do rezultata selekcije, odnosno ukoliko budu odabrani do završetka festivala, zaštiti lozinkom.
Filmovi koji su u vrijeme postupka selekcije javno dostupni na internetu neće se razmatrati.
Prednost imaju filmovi koji dosad nisu prikazani na televiziji niti su objavljeni na internetu. Prednost imaju i premijerni naslovi, filmovi koji nisu imali javnu projekciju te filmovi koji nisu prikazivani u regiji (produkcije ili autori iz Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije).

Filmovi u Konkurenciji

Ako film bude uvršten u konkurenciju LFF-a, produkcija se obavezuje delegirati redatelja, producenta ili jednog člana ekipe za gostovanje na festivalu, minimalno na dan prikazivanja filma. Organizator će pokriti trošak smještaja i hrane za dva dana gostovanja na festivalu.
Filmovi odabrani u konkurenciju prikazuju se u DCP formatu i moraju imati engleske titlove. Ako producent nema izrađen DCP, festival će ponuditi izradu DCP-a s posebnim popustom.
Ukoliko se u filmu govori još nekim jezikom osim hrvatskim (ili drugim nama razumljivim jezicima), potrebno je dostaviti dijalog listu na hrvatskom ili engleskom jeziku.

Nagrade

Peteročlani žiri LFF-a nagradit će:

  • NAJBOLJI FILM
  • NAJBOLJU REŽIJU
  • NAJBOLJU FOTOGRAFIJU
  • NAJBOLJU MONTAŽU
  • NAJBOLJI DIZAJN ZVUKA
  • NAJBOLJI REGIONALNI FILM*

Žiri ima će također imati pravo dodijeliti i posebna priznanja.
Film nagrađen najvišom ocjenom posjetitelja bit će nagrađen nagradom publike.

*Regionalnim filmovima smatraju se filmovi autora ili produkcija iz Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije. Organizator iznimno u regionalni program može odabrati filmove autora ili produkcija koji nisu iz navedene regije, ali su snimani na tom području.

Također, organizator će iznimno uzeti u obzir regionalne filmove dovršene 2020. godine.

Za sva moguća pitanja i nejasnoće, molimo javite se isključivo na mail: program@liburniafilmfestival.com.

 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views