POTUKAO SVE REKORDE

Bobi je najstariji pas na svijetu, nećete vjerovati koliko godina ima! Vlasnik kaže da zna tajnu njegove dugovječnosti

Foto: Screenshot YouTube

Najstariji pas na svijetu proslavio je svoj 31. rođendan

Portugalski pas Bobi, koji je u veljači proglašen najstarijim psom na svijetu u Guinnessovoj knjizi rekorda, proslavio je u četvrtak svoj 31. rođendan.

Planiranje fešte

Bobijeva obitelj planirala je u subotu napraviti rođendansku zabavu u njegovoj kući u selu Conqueirosna na jugu Portugala, priopćeno je iz Guinnessa, prenosi CNN.

Prethodno je njegov vlasnik Leonel Costa rekao Guinnessu da će to biti veoma tradicionalna portugalska zabava, kojoj će prisustvovati više od stotinu ljudi, a nastupit će i plesna grupa.

Costa je rekao da Bobi dobiva puno pažnje otkako je dobio titulu najstarijeg psa na svijetu, kao i da se mnogo novinara i ljudi iz cijelog svijeta dolazi slikati s njim.

Dobrog je zdravlja

Dodao je da je pas dobrog zdravlja i da je nedavno bio na pregledu zbog stresa zbog čestih posjetitelja i fotografiranja.

Bobi je portugalski ovčarski paa, a prema riječima njegovog vlasnika, posljednjih godina otežano hoda i oslabio mu je vid. Costa je dugovječnost svog psa djelomično pripisao mirnom okruženju u kojem živi. Pored toga što je najstariji pas koji trenutno živi, Bobi je, prema Guinnessovoj knjizi rekorda, i najstariji pas ikada, prenosi Net.hr.

VIDEO DANA:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari