CRES: Počele Lubeničke glazbene večeri, na otvorenju izvedena Straussova opereta “Šišmiš”

Počele su tridesete Lubeničke glazbene večeri. Na trgu u Lubenicama, orkestar i solisti zagrebačke “Opere b.b.” izveli su operetu “Šišmiš” Johanna Straussa mlađeg.

U režiji Branke Cvitković i koreografiji Dinka Bogdanića, a s dirigentom Darijanom Ivezićem, igrali su Ronald Braus, Lidija Horvat-Dunjko, Zvonimir Ivanović i drugi.

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Horvat-Dunjko imala je na otvaranju i drugu ulogu, pozdravila je okupljene kao sada već višegodišnja umjetnička ravnateljica festivala, a u ime organizatora i pokrovitelja govorili su creski gradonačelnik Kristijan Jurjako i zamjenica župana PGŽ-a Marina Medarić.

Potom su Marina Medarić i predsjednik Gradskog vijeća grada Cresa Marčelo Damijanjević podigli festivalsku zastavu s glagoljskim slovom “L” dok je klapa “Teha” pjevala “Zaustajte odveka”, festivalsku himnu.

Na drugoj festivalskoj večeri, 19. srpnja nastupiti će Anđelko Krpan (violina) i Nada Majnarić (klavir), a tjedan dana kasnije dolazi harfistički tri Čiković.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views