JEFTINA ALTERNATIVA

Evo kako možete napraviti osvježivač za WC školjku: Neugodni mirisi nestaju za tren

Foto: Unsplash

Ovo je jednostavan, ali efektan način za uštedu i bolju kvalitetu životne sredine, piše Net.hr.

Komercijalni osvježivači za WC školjku često sadrže kemikalije koje mogu naštetiti okolini, a i prilično su skupi. Alternativa je izrada domaćeg osvježivača koji je jednostavan za pravljenje, ekonomičan i dobar za okoliš.

Kako napraviti domaći osvježivač?

Domaći osvježivač za WC školjku može se napraviti od sastojaka koje vjerojatno već imate kod kuće.

Sastojci:

1 sapun
1/2 tube paste za zube
2 žličice sode bikarbone
aluminijska folija
Ova kombinacija sastojaka efikasno osvježava i čisti WC školjku, pružajući dugotrajan i ugodan miris, dok istovremeno smanjuje štetan utjecaj na okolinu.

Priprema:

Pomiješajte sapun, pastu za zube i sodu bikarbonu. Gnječite rukama da dobijete homogenu smjesu. Ako je potrebno, dodajte malo vode da se sastojci bolje povežu. Dobivenu smjesu podijelite na kuglice veličine veće loptice za stolni tenis. Svaku uvijte u dio aluminijske folije tako da sadržaj ne može iscuriti. Vrhom olovke ili čačkalicom izbušite rupice na kugli. Ubacite kuglicu u vodokotlić i uživajte u svom domaćem osvježivaču.

Primjenom ovog trika ne samo da ćete uštedjeti novac, već ćete i smanjiti izloženost štetnim kemikalijama i doprinijeti očuvanju životne sredine. Osim toga, pruža vam slobodu da eksperimentirate s različitim mirisima, koristeći razne vrste sapuna i eteričnih ulja, stvarajući personalizirano rješenje koje odgovara vašim preferencijama, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari