ZA LJUBITELJE SLATKIH UŽITAKA

Festival čokolade uskoro u Opatiju donosi ekskluzivne slatke delicije!

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

Tijekom tri dana drugog vikenda u studenom Opatija će postati „meka“ ljubitelja „slatkih užitaka“, koje očekuje prigodna ponuda osmišljena posebno za ovu manifestaciju.

Ekskluzivni proizvodi od čokolade, vrhunske delicije i atraktivan program obilježit će 16. Festival čokolade u Opatiji, koji će se održati u novom terminu od 11. do 13. studenog. Tijekom tri dana drugog vikenda u studenom Opatija će postati „meka“ ljubitelja „slatkih užitaka“, koje očekuje prigodna ponuda osmišljena posebno za ovu manifestaciju. 

Sajam „Čokoladna čarolija“ u Centru Gervais

Središnje zbivanje najvećeg i najstarijeg hrvatskog događanja posvećenog svima omiljenoj namirnici, sajam „Čokoladna čarolija“ u centru Gervais okupit će više od dvadeset „craft“ proizvođača čokoladnih slastica. Novost će ove godine biti OPG-ovi s paletom proizvoda od čokolade, koji će se smjestiti na prvom katu opatijskog kulturnog centra.

Foto: Anton Unković

Festival čokolade mjesto je na kojem se promovira jedinstvena ponuda izvrsnih brendova iz Hrvatske i regije, koji njeguju originalan pristup prilikom osmišljavanja svojih čokoladnih kreacija. Stoga će sajam „Čokoladna čarolija“ predstaviti ekskluzivnu ponudu rijetkih i teško dostupnih delicija, prepoznatljivu po iznenađujućim i zadivljujućim okusima.

Vrata centra Gervais bit će otvorena u petak, 11. studenog od 14 do 21 sat, u subotu 12. studenog od 9 do 21 sat, te u nedjelju, 13. studenog, od 9 do 19 sati. 

Foto: Anton Unković

Čokolada će se naći i na menijima opatijskih restorana, u ponudi gradskih kavana, ali i u posebno osmišljenim tretmanima spa&wellness centara.

Posjetitelje očekuje i bogat program

Uz gastronomske užitke, posjetitelje očekuje i bogat program.

Dočekat će ih postavljena izložba „Od zrna kakaovca do čokolade“ na kojoj će iz prve ruke moći vidjeti „transformaciju“ gorkih zrna u slatke delicije. Teorijska znanja moći će i sami promijeniti u praksi na radionicama za odrasle i djecu, koje će im otkriti tajne izrade čokolade od samog početka s kakaovim zrnom do završetka uz gotovu čokoladu.

Mališane će dodatno zabaviti radionice slikanja na klasičnim čokoladnim tablama u „Retro“ stilu kao i veseli „Choco Photo point“, a atraktivan program zaokružit će nastupi renomiranih glazbenika.

Foto: Anton Unković

Posjetitelje očekuje i jedno posebno iznenađenje – moći će svjedočiti izradi haljine od čokolade!

– Opatija i čokolada već su više od desetljeća i pol neraskidivo vezani, a Festival čokolade ubraja se u naše najisčekivanije i najbolje posjećene manifestacije. Ove godine u nešto ranijem terminu, festival će biti ukusna i uzbudljiva uvertira za raskošni Advent u prosincu. Bit će to slatki početak atraktivnih događanja koja nas očekuju do kraja godine, uz nebrojene „izazove za nepce“ na unikatnoj i nenadmašnoj ponudi Čokoladne čarolije, ali i bogati popratni program, kazala je direktorica Turističke zajednice grada Opatije Suzi Petričić. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari