ANIMALEX: ‘Navijajte i veselite se, ali za boga miloga, ne bojajte životinje i ne izlažite ih stresu!’

Udruga za pravnu zaštitu životinja odlučila je podsjetiti sve vatrene navijače da bojanje životinja u kvadratiće nije smiješno već – zlostavljanje

Mnogi su se već dugo unaprijed pripremali za navijanje tijekom Svjetskog prvenstva, a oni koji će to raditi izvan grada, na sve moguće načine odaju počast Vatrenima pa tako i – bojanjem životinja. I dok se mnogi hvale na društvenim mrežama koliko su se temeljito pripremili za spektakl, zaboravili su pritom da krše zakon.

Na to ih je odlučila podsjetiti i “ANIMALEX – Udruga za pravnu zaštitu životinja” stavkom iz zakona.

Njihov apel prenosimo u cijelosti:

“Čl. 5. st. 2. točka 26. Zabranjeno je: izlaganje životinja vatri, vrućim predmetima, nagrizajućim ili otrovnim tvarima te drugim fizikalnim ili kemijskim djelovanjima protivno odredbama ovog Zakona (Zakon o zaštiti životinja).

Zakonodavac za ovaj prekršaj nije predvidio kaznu.

Ovo nije niti smiješno, niti simpatično, ovo je zlostavljanje.

Znamo da volite nogomet, ali ovakvim postupcima smo zgroženi, kao i naši pratitelji koji su nam ovo poslali u inbox. Navijajte i veselite se, stavite svom psu maramu na kockice, ali za boga miloga, ne bojajte životinje i ne izlažite ih stresu, one nemaju pojma što se događa. #animalex”

S obzirom na brojne komentare koji im pristižu na službenu Facebook stranicu, istaknuli su: “Nas ne brine to što je šahovnica na guzici jednog, da prostite magarca, nego što je taj magarac morao proći cijelu torturu bojanja.”

https://www.facebook.com/animalex.pfzg/posts/419370985138076

Vijesti.hr
Facebook

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari