DJECA UŽIVALA U SVOM DANU: Opatijski Dječji dan po 11. puta oduševio male Opatijce i njihove goste!

Djeca su sudjelovala u mnogobrojnim radionicama i igraonicama, a kroz igru Potraga za opatijskim blagom učili su o povijesti i znamenitostima grada

Opatijski dječji dan obilježen je u petak, 29. travnja bogatim programom na nekoliko opatijskih lokacija. Svečanom otvaranju ispred sportske dvorane Marino Cvetković prisustvovalo je stotine mališana, a pozdravili su ih i čestitali im njihov dan zamjenik gradonačelnika Fernando Kirigin i vijećnik Dječjeg gradskog vijeća Dominik Žiganto.

2

Plesnim i glazbenim točkama predstavile su se Mažoretkinje Grada Opatije, mališani glazbeno talijanske igraonice Girotondo, polaznici radionice Music box te zbor opatijske Osnovne škole. Prisutnima su se obratili i posebni gosti, mali vijećnici Dječjeg gradskog vijeća i Društva „Naša djeca“ Grada Ogulina.

1

Slijedila je dodjela nagrada za Naj dječje djelo – Srce moje i ruke tvoje nek cijeli svijet dobrotom osvoje, a ovogodišnji laureati bili su David Stefanović za kontinuirano volontiranje u DND-u te Nina Žunić i Francesca Renner za kontinuiran i predan rad na promicanju dječjih prava u zemlji i inozemstvu.

3

Nakon programa svečanog otvaranja djeca su sudjelovala u mnogobrojnim radionicama i igraonicama organiziranim na prostoru sportske dvorane – likovnoj radionici ex tempore, DJ radionici koji su vodili popularni Dj-evi Sale, Chiwe, Dino i Luca Montecchi, radionici kozmetičkog tretmana lica za tinejdžere estetskog centra Eden te igrama Čovječe ne ljuti se u prirodnoj veličini i slaganju velikih domina.

4

Pripadnici policije izložili su svoja vozila te zainteresiranim mališanima pokazali kako se uzimaju otisci prstiju. Niz radionica održan je i na raznim lokacijama cijeloga grada. Tako su se učenici u pratnji nastavnika na plaži Lipovica družili s članovima udruge Žmergo i učili o očuvanju okoliša, posjetili Gradsku knjižnicu i čitaonicu, Festival Opatija, Muzej turizma i vatrogasce, gdje ih je dočekao veseli vatrogasni poligon. Kroz igru Potraga za opatijskim blagom učili su o povijesti i znamenitostima našega grada.

5

U poslijepodnevnim satima Dječji vrtić Opatija organizirao je Dan otvorenih vrata, a mališani su sudjelovali u radionicama oslikavanja tapeta, igra vodom i sadnje cvijeća, vježbali aerobic s voditeljicom iz KŠR Gorovo te uživali u predstavi mađioničara Joze Boze.

Moto Opatijskog dječjeg dana „Zajedno za djecu“ podržali su i opatijski trgovci i obrtnici te su po prigodnim cijenama i s popustima nudili svoje proizvode i usluge – Dječja trgovina Nani, Papirnica i fotokopirnica Melior, Foto Kurti, Foto Luigi te Mac Sport i Mac shop, a manifestaciju su podržali i sponzori Milenij hoteli, hotel Miramar, hotel Mozart, hotel Adriatic, hotel Bristol, Radnik Opatija, Kroasana Opatija, Katarina Line, Komunalac, Podravka i Lino. Opatijski dječji dan održan je jedanaestu godinu zaredom u organizaciji Koordinacijskog odbora Opatija – grad prijatelj djece.

6

7

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari