RAJKO DUJMIĆ NAKON KOMUNE: Iskustva s liječenja od ovisnosti pretočio u nove pjesme

Kad je nakon napada na suprugu odveden na prisilno liječenje od ovisnosti, Dujmić nije ni sanjao da će to biti najbolja stvar koja mu se mogla dogoditi

Dugo nije bio ovako vedar, nasmijan, zadovoljan. Nakon liječenja od ovisnosti Rajko Dujmić u svojoj 61. godini konačno izgleda iskreno sretan.

“Mislim da mi je sad period života kad treba stvarati. Dosta je bilo i izlazaka i pića i zabave bilo koje vrste. Mogu promatrati, ali sad treba napisati još”, kaže nam Dujmić.

Posljednjih se mjeseci na liječenju, kaže, osjećao kao brod na suhom doku.

“Onda se sve sastruže s njega što ne valja i ostane živo drvo ili čisti čelik – pun snage i može vući još 50 godina”, poručuje legendarni glazbenik.

Sretan je Rajko što se vratio u svoj dom, svojoj supruzi, njihovom psu i klaviru. Svojim Ravnicama i Dinamovom stadionu.

Isplati se živjeti za ljubav. Pogotovo kad uz sebe imaš osobu koja te bezuvjetno voli. A Rajko ima Snježanu. I to već 25 godina. Devedesete kad su se oženili izgubio je jedno srce koje je za njega kucalo. Majčino. Ali je dobio drugo.

Planova za budućnost ima pregršt. Talent ga srećom nikada nije napustio.

Sve je pjesme, kaže, napisao trijezan. I glazbu za Moju domovinu, i pobjedničku s Eurosonga Rock me baby i sve one poznate pjesme Fosila.

“Razmišljam da napravim jednu seriju, kao audiciju. Da nađem neke nove mlade ljude koji će na svoj način sva ta tijela i te duše, a pjesme su tijelo i duša, obući u jednu novu odjeću. Približiti vremenu. Znači, Novi Novi fosili”, otkriva Rajko.

Nove pjesme su već napisane. Inspiracije mu nije nedostajalo.

Ružica Đukić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari