Grobnička umjetnica Margareta Krstić u Veroni i Vatikanu predstavila svoje jaslice

Iz Podkilavca u svijet: Jedinstvene jaslice na svjetskoj sceni!

Trinaest godina Margareta Krstić je izlaže na Međunarodnoj izložbi jaslica u kulturi i tradiciji u Areni u Veroni!

Ove godine izložba Jaslice svijeta koja se u Veroni održava tridesetpetu godinu preselila je na novu lokaciju, odnosno nasuprot Arene u Palaču Gran Guardia.

Otvorenju izložbe prisustvovali su mnogi uvaženi gosti. Najpoznatija grobnička umjetnica izložila je četvero jaslica koje su ukupno činili pedeset skulptura u raku tehnici i oslikanoj bijeloj keramici, javlja jelenje.hr.

Dvoje su jaslice inspirirane hrvatskim nošnjama ali u različitim tehnikama, jedne su klasična priča jaslica i moderne skulpture u raku tehnici ispisane glagoljicom. Početkom prosinca, unikatne jaslice sele u Vatikan gdje će biti izložene figure visine 40 centimetara.

Podsjetimo, Margareta Krstić iz Podkilavca poznata je umjetnica s područja općine Jelenje, slikarica i keramičarka. Međunarodni je ugled stekla svojim keramičkim figuricama koje stvara u tri tematska ciklusa: Kako su živjeli i oblačili se naši stari, Jaslice te Marijanski ciklus.

Uz Hrvatsku, izlagala je i u Italiji, Poljskoj, Srbiji, Sloveniji, SAD-u, New Yorku.

“Hrvatske” jaslice hit su na Svjetskoj izložbi jaslica zahvaljujući Margarti Krstić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari