(FOTO, VIDEO) RIJEČANI U KRONPLATZU: „Hrvatski tjedan“ na inozemnim skijalištima u punom jeku

Kronplatz u Italiji je hrvatskim skijašima, pa tako i mnogim Riječanima, najpopularnije skijalište u “hrvatskom tjednu”

Sa širom okolicom Kronplatz, udaljen 365 kilometara od Rijeke,  ukupno ima oko 12.000 kreveta – njih su od jučer dobrim dijelom okupirali skijaši iz Hrvatske.

Iako ih vrijeme danas nije baš najbolje služilo – skijališta su bila obavijena niskom naoblakom i tmurnim vremenom – skijaši su se svejedno puniom kapacitetom bavili svojom strašću, spuštanjem niz sjajno pripremljene staze.

Foto: Riječanin

Kronplatz

Ukoliko volite odlično uređene staze, lagan pristup skijalištu, a nerijetko i zvukove hrvatskih stihova iz apres-ski barova, onda znate odredište – Kronplatz!

Kronplatz (njem.) – Plan de Corones (tal.) je dobio ime prema vrhovima planina koje podsjećaju na pijetlovu krijestu (krone – corona = kruna, krijesta) pa je i zbog toga zaštitni znak skijališta crvena pijetlova glava s izraženom krijestom.

Skijalište se nalazi u Italiji, u Dolomitskim alpama Južnog Tirola na granici s Austrijom i alpskim centralnim masivom. Austrijski utjecaj ovdje je vrlo jak, pa mještani nerijetko pričaju njemački bolje od talijanskog a svi natpisi su dvojezični.

Skijalište Kronplatz smješteno je na visini od 975 do 2.275 m, okruženo s 13 turističkih mjesta od kojih su najpoznatija Bruneck/Brunico, St. Vigil/San Vigilio (najmondeniji i u prosjeku najskuplji jer je na samim stazama), Olang/Valdaora, Reischach/Riscone, Rasen/Rasun, St. Georgen/ San Giorgio i St. Lorenzen/Lorenzo.

Kronplatz ima više od 300 sunčanih dana u godini (danas je bio onaj dan bez sunca!) i 40 kategoriziranih staza ukupne duljine 114 km. Sve staze su uglavnom izuzetno široke što čini ovo skijalište idealnim za početnike, obitelji s djecom te rekreativce.

U mnogobrojnim restoranima možete se odmoriti, prezalogajiti ili jednostavno uživati u prekrasnoj panorami – kada je sunčan dan!

POVEZANI VIDEO:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari