GLEDATE PORNHUB? Ako vam je stalo do privatnosti možda bi trebali ‘baciti oko’ na nove propise!

Foto: Ilustracija

Novorazvijena metoda provjere starosti posjetitelja mogla bi dovesti do stvaranja globalne baze podataka seksualnih navika, a procure li ti podaci u javnost, nije teško zamisliti nemile situacije u kojima će se korisnici naći

Opća uredba o zaštiti osobnih podataka (General Data Protection Regulation, GDPR) stupila je na snagu u travnju 2016. godine, a u primjenu kreće od 25. svibnja ove godine. S time je povezan i Zakon o e-privatnosti (ePrivacy Regulation) koji bi trebao zamijeniti dosadašnju europsku direktivu o zaštiti podataka i privatnosti, a koja se bavila problemima povjerljivosti informacija, tretmanom prometa podataka, spamom i internetskim kolačićima, između ostalog. Iako je još na razini prijedloga, zakon bi na snagu trebao stupiti također 25. svibnja.

MindGeek, tvrka u čijem su vlasništvu pornografska web odredišta poput PornHub, planira uskoro započeti s primjenom svoje novorazvijene metode provjere starosti posjetitelja, a koja bi mogla dovesti do stvaranja globalne baze podataka seksualnih navika.

Procure li ti podaci u javnost, nije teško zamisliti situacije u kojima će se brojni korisnici naći u popriličnim problemima, prenosi tportal.
Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views