ISPOVIJEST PRODAVAČA: ‘Kupci kradu odjeću i nakit, a jedna je cura u kabini obavila veliku nuždu!’

Photo: Robert Anic/PIXSELL

‘Ono što nam cure i žene ostave na kraju radnog dana u trgovini, može se opisati samo riječju – svinjac! Kabine ostavljaju pretrpane odjećom koju su isprobavale, odjeća je razbacana po podu, isprljana šminkom, poderana…’

Znate kako je: ima nas svakakvih, a tko bolje to može potvrditi nego djelatnice jedne poznate ‘high street’ trgovine odjećom u jednom osječkom trgovačkom centru, piše Glas Slavonije.

Ta trgovina, kao i mnoge druge, učinit će sve samo da svoje vjerne kupce ne razočara pa će im tako dopustiti povrat nošene ili oštećene robe, odjeće koju su kupili, ali im se više ne sviđa ili će im dati povrat novca bez nekog posebnog razloga. U pravilu sve to više rade žene nego muškarci, komentiraju djelatnici nekoliko različitih trgovina.

“Ono što nam cure i žene ostave na kraju radnog dana u trgovini, može se opisati samo riječju – svinjac! Kabine ostavljaju pretrpane odjećom koju su isprobavale, odjeća je razbacana po podu, isprljana šminkom, poderana, izgažena… Satima sve to poslije razvrstavamo, čistimo i vraćamo na svoje mjesto”, priča Glasu Slavonije sugovornica.

Kada je riječ o krađi, unatoč svim mogućim zaštitama: videonadzoru, zaštitarima, zujalicama i alarmu pri izlasku iz trgovine, pojedini su ‘kupci’ vrlo vješti i uvijek pronađu način.

“Najčešće se kradu modni dodatci poput nakita, naočala, donje rublje, ali i odjeća i obuća. Događalo se da jednostavno izrežu dio oko zujalice i ukradu majicu, hlače, košulju. Kradu se i sada popularni ‘biseri’ s odjeće te satenske vezice iz cipela. Ne biste vjerovali što sve ljudima padne na pamet”, prepričava sugovornik koji također radi u poznatoj trgovini odjeće.

Druga sugovornica dodaje kako nesuđeni kupci kradu i remene iz hlača, nakit ili sunčane naočale s lutki, šalove, rukavice…

“Pamtim jednu situaciju kad smo kolegica i ja slagale jakne i primijetile rupu na mjestima gdje je bio ušiven logotip jedne poznate marke. Razgovarale smo s drugim djevojkama, rekle su nam da su na svim puloverima i jaknama drugog skupog brenda pronašle rupe. Očito su preprodavači robe otrgnuli originalne znakove kako bi ih mogli zašiti na jeftinu robu i prodati kao markiranu”, prepričava sugovornica svoje nevjerojatno iskustvo.

Veliku muku muče današnji trgovci popularnih brendova i s tzv. modnim blogericama, koje svako malo vraćaju kupljenu robu. Tu su i žene koje kupuju odjeću za vikend, pa je u ponedjeljak vraćaju.

“Nakon vikenda uvijek imamo najviše povrata. Cure kupuju odjeću za izlaske i onda je s etiketom vraćaju, tvrde da je nisu nosile. Za sve su krivi američki filmovi”, našalila se djelatnica jedne popularne trgovine među mladima.

“Tu su, naravno, i modne blogerice koje vraćaju robu svakih nekoliko dana. Fotografiraju se u odjeći za svoj blog, i onda je dolaze vratiti. Već dobro znamo neka lica koja to redovito čine, ali politika trgovine je takva da im moramo vratiti novac”, prepričava.

Djelatnica jedne poznate trgovine obućom kaže, pak, kako im se znalo događati da na kraju radnog vremena primijete da im nedostaje neki par tenisica ili cipela.

“Žena je isprobavala neke cipele i kako je bila velika gužva u trgovini, tek na kraju dana sam u kutiji gdje su trebale biti cipele vidjela njezine stare pokidane tenisice! Nove je cipele obula i jednostavno se išetala iz trgovine”, u nevjerici govori.

Da uvijek može gore, svjedoči priča o prizoru koji je jednom, ali dovoljno je traumatičan da ga pamti čitav život, zatekla posljednja sugovornica Glasa Slavonije.

“U dućan je ušla djevojka sređena od glave do pete. Nije tražila pomoć ni od koga, uzela si je skupe traperice i majice te otišla u kabinu. Svi smo, dakako, mislili da isprobava robu. Izišla je iz kabine i otišla iz dućana, a kolegica koja je primijetila da djevojka nije iznijela robu koju je isprobavala, otišla ju je pokupiti. Kad je ušla u kabinu, gotovo se onesvijestila od šoka – ugledala je izmet usred traperica”, prepričava Glasu Slavonije sugovornica ovo gnjusno iskustvo.

Dodaje kako se kolegica javila zaštitarima, ali djevojku nisu uspjeli naći, već je otišla iz trgovačkog centra.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari