VEČERA ZA 5

Goranski tjedan ‘Večere za 5’: Tatjana se potrudila, no nije uspjela nadmašiti Tamaru: ‘Nije mi bilo fino’

Ekonomistica i iznajmljivačica Tatjana Boljunčić ugostila je dame četvrtog dana goranskog tjedna ‘Večere za 5’

Na svom imanju u naselju Lučice u okolici Delnica dočekala je dame, a za svoju večeru dobila je 37 bodova.

Alma i Dora udijelile su joj 10 bodova, a Tamara je dala tek devet bodova. “Dodala sam plus jer je bila bolja od ove dvije prijašnje večere”, objasnila je. Ljubica je, pak, Tatjani dala najmanji broj bodova – osam! “Bilo je u redu, pomalo jednostavno, ali bila je dobra”, zaključila je.

Pripravu večere Tatjana je započela glavnim jelom – veprom s njokima. ‘Smeđe i bijelo’ protukandidatkinje je asociralo na divljač.

“Bog te pita, jelen, srnetina, veprovina, a bijelo je umak, podrazumijeva se”, objasnila je Ljubica. Bijelo se, u ovom slučaju, ipak odnosilo na njoke.

Uslijedila je priprava predjela nazvanog ‘Žuto na zelenom’. “Sigurno je palenta u igri”, procijenila je Alma i bila je u pravu. Palenta s rikulom, uz kobasicu od medvjeda bila je Tatjanin izbor za predjelo.

Za kraj – domaćica se prihvatila deserta kojeg je nazvala ‘Žuto na smeđem’. “Valjda jabuke i cimet”, pretpostavila je Dora o desertu. I bila je u pravu – Tatjana je odlučila poslužiti desert koji je izmislila – palačinke s pireom i pohanim jabukama.

Svoje gošće Tatjana je dočekala uz prigodne aperitive – istarsku rakiju i liker od ribizla kojeg je radila sama.

“Baš se potrudila da nas lijepo pozdravi, imala je prekrasan ambijent, osjećale smo se jako ugodno”, komentirala je Dora. “Aperitiv je bila rakijica istarska, bila je savršena”, dodala je Dora, a složila se i Tamara.

Kandidatkinje su ubrzo sjele za večeru gdje ih je dočekalo predjelo – ‘Žuto na zelenom’.

“Izgledalo je primamljivo, jako lijepo dekorirano”, komentirala je izgled predjela Tamara. “Kobasice su bile bolje nego palenta, sve u svemu dobro je bilo”, dodala je. Alma je palentu pohvalila, a složila se i Ljubica.

Stiglo je potom glavno jelo – gulaš od vepra s njokima.

“Izgled je bio seljački”, komentirala je Alma. Dora se, pak, orijentirala na okus – ‘ne mogu naći zamjerku, bilo je fenomenalno i lijepo se sjedinilo’. “Okus mi je bio ok, no gulaš mi je bio previše jušan. Njoki su bili premekani”, objasnila je Tamara.

Desert je stigao za kraj – i to kao Tatjanino izmišljeno jelo.

“Oblici su bili zanimljivi, primamio me”, otkrila je Dora. “Malo zasitno i slatkasto, ali dobro”, objasnila je Ljubica. “Nisam ljubiteljica cimeta, ali opet je bilo fino”, dodala je Alma. “Nije mi bilo fino”, zaključila je Tamara o desertu.

Djevojkama je za kraj poklonila i prigodne poklone – ručno rađene termosice, a potom je ekipi kao iznenađenje zapjevala vokalna skupina VitaNeo iz Ravne Gore. “Atmosfera je bila odlična”, zaključila je Alma na kraju Tatjanine večere.

Nove epizode ‘Večere za 5’ gledajte na RTL-u i platformi Voyo – 24 sata prije prikazivanja na televiziji!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari