Imamo ih u rukama po cijele dane i prijenosnici su bolesti! Vrijeme je za promjenu navika

Foto: Pexels

Naime, čak 60 posto korisnika priznalo je da nikad nije očistilo svoj uređaj

Kad sljedeći put primite tuđi pametni telefon u ruke, dobro razmislite jer podaci o tome koliko često korisnici čiste svoje digitalne ljubimce uistinu zabrinjavaju.

Leglo su infekcija, pogodni za prijenos bolesti i vrijeme je da se kod ljudi probudi svijest o nužnosti čišćenja pametnih telefona.

Naime, čak 60 posto korisnika priznalo je da nikad nije očistilo svoj uređaj, a samo 7,4 posto priznalo je da bi to učinilo tek kad bi se dokazalo da su oboljeli zbog tog razloga.

Samo 18,5 posto korisnika reklo je da čisti pametne telefone bar jednom tjedno, a 14 posto da to čini jednom mjesečno.

Zamislite sad koliki je to problem ako se zna da čak 88 posto korisnika nosi uređaj sa sobom na toalet… Nakon toga ne očiste uređaj kao što ga ne očiste ni nakon što cijeli dan “provede” na raznim stolovima, od domova, radnog mjesta, kafića, restorana…

Istodobno, uz pametne telefone uzima se praktički svaki obrok. Nosimo ih i na izlazak, kad idemo u teretanu ili na druge fizičke aktivnosti. Koristimo ih prije spavanja, nakon buđenja, u svakom trenutku.

Dakle, u rukama su nam i na njima se sve prikuplja, vrijedno i brižno. A u vrijeme koronavirusa te općenito podignute svijesti o prijenosnim bolestima, bitno je znati da je jedan od prijenosnika svakodneno u našim rukama.

A problem se može jednostavno riješiti: vlažnom maramicom prebrisati barem jednom tjedno, iako bi bilo poželjno barem jednom dnevno, ako ne i dvaput, piše ICT Business.

Jer, iako ste oprali ruke, činjenica je da ste njima prije dirali pametni telefon, koji ostaje u džepu i ponovno ćete ga primiti u ruke nakon što ste ih oprali. No, njega niste oprali.

Roditelji s malom djecom posebno bi trebali paziti jer često upravo na taj način njihovi mališani mogu oboljeti. Igraju se ili koriste uređaje koji su zapravo iznimno pogodan prijenosnik bolesti… Dakle, vrijeme je za promjenu navika!

Vijesti.hr

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari