IZ JADRANOVA U IRSKU: Mladi višestruki svjetski prvak zaključio karijeru zbog – kuhanja u Irskoj

Ilustracija

‘Plan je steći iskustvo i vratiti se iskusniji’: mladić iz Jadranova kraj Crikvenice karijeru je završio kao najbolji na svijetu u lovu iz brodice te drugi na svijetu kao surfcaster (ribolov sa štapom s obale) po ljestvici FIPS-a

Omladinski svjetski prvak u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, višestruki svjetski viceprvak i brončani na svjetskim prvenstvima, reprezentativac Hrvatske i višestruki državni prvak Mauro Lukšić zaključio je svoju ribolovnu karijeru, a razlog je pomalo neočekivan – želi kuhati, piše Novi list.

Mladić iz Jadranova kraj Crikvenice karijeru je završio kao najbolji na svijetu u lovu iz brodice te drugi na svijetu kao surfcaster (ribolov sa štapom s obale) po ljestvici FIPS-a (Međunarodna federacija sportskog ribolova) u konkurenciji U-21. Naravno, Mauro je karijeru okončao u omladinskom uzrastu. Životni putevi odveli su ga u Irsku, a još ima vremena za razmišljanje i povratak u seniorsku konkurenciju.

“Radim kao kuhar u restoranu, cilj je naučiti jezik i steći iskustvo. Plan je vratiti se u Hrvatsku iskusniji i pokrenuti svoj posao. U Irskoj sam se snašao ekspresno. U utorak sam došao, u četvrtak našao posao”, priča 22-godišnjak iz Jadranova koji se natjecao na desetak svjetskih prvenstava. Nizozemska, Španjolska, Italija, Portugal, Engleska…

Mauro je sa sedam godina ušao u svijet sportskog ribolova u Primorskom športskom ribolovnom društvu Arbun iz Crikvenice. U reprezentaciju je ušao s 12 godina i ostao čitavo desetljeće. Uspješni sportaši će kao uvjet za uspjeh spominjati sate i sate treninga. Mauro gleda drugačije.

“Nikad u životu nisam trenirao. Neki treniraju. S tim se rodiš. Bar ja tako mislim. Ionako sam na moru stalno. Zimi svaki dan, u Tihom kanalu i na Kvarneru”, priča Mauro za Novi list.

Cijelu priču možete pročitati ovdje.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views