UŽIVANJE U SVAKOM ZALOGAJU

Jeste li već probali ‘Riječku pizzu’? Popularni restoran nudi baš takve! Jednoj je ime ‘Vragolina’ – i baš je vragolasta (i prefina)!

Odlučili smo istražiti gastro novitete u centru Rijeke i pritom otkrili nešto zaista iznenađujuće – i jako fino!

Put nas je odveo do popularnog restorana Antack na adresi Ulica Riva Boduli 3a, u samom središtu grada.

Antack je nedavno u velikoj mjeri osvježio svoj interijer. Novim zidnim dekoracijama i novim, udobnim sofama i stolicama stvoren je topao, kućni ambijent pa se u restoranu svaki gost osjeća vrlo ugodno i opušteno. No, razlog našeg dolaska nisu bile samo promjene u prostoru već i novitet na jelovniku – a to je ni manje ni više nego ponuda riječkih pizza!

Riječke pizze – napolitanski užitak s lokalnim štihom

Restoran Antack poznat je po izvrsnim jelima i jelovnikom koji redovito nadopunjuju a odnedavno su u svoju ponudu dodali čak sedam različitih vrsta “riječkih” pizza.

Inspirirane napolitanskim stilom, pizze su savršeno mekane, sočne i bogate okusima. Mi smo probali njih četiri – i možemo reći da su sve apsolutno odlične, prefine. A svaka od njih je ipak posebna na svoj način!

Buffalina – klasik koji očarava

Pelati, mozzarella di bufala, svježi bosiljak, cherry rajčice i maslinovo ulje – jednostavno, a savršeno. Buffalina je pravo utjelovljenje napolitanske pizze: mekana, sočna i preukusna.

Simply the Best – klasika u dvije verzije

S pelatima ili u bianco verziji s vrhnjem – Simply the Best opravdava svoje ime.

Mozzarella, šunka, svježi šampinjoni i masline čine ovu miješanu pizzu sigurnim izborom za ljubitelje klasike. Naša preporuka? Isprobajte obje verzije – nećete požaliti!

Vragolino Hot & Spicy Surprise – pikantni spektakl

Ako volite ljuto, Vragolino je vaša pizza.!

Pelati, mozzarella, pikantna salama, panceta, ljuti feferoni, cherry rajčice i ulje peperoncino – prava vatra na tanjuru. No, spektakl ne završava okusom – pizzu su pred nama zapalili! Prava gastro atrakcija za sve ljubitelje pikantnih specijaliteta!

I ne, nećete morati nakon jela popiti dvije litre vode. Omjer ‘spicy’ dodataka je savršeno pogođen pa ova pizza ‘klizi’ niz grlo bez ikakvih poteškoća!

Sve pizze pripremaju se u krušnoj peći, s najkvalitetnijim talijanskim sastojcima, a svaka kriška priča svoju priču.

Ako su vam već sada proradili okusni pupoljci, savjetujemo da svoj stol rezervirate unaprijed jer je vikendom restoran prilično popunjen. A za prave gurmane – dobra vijest: od ožujka stiže novi jelovnik koji jedva čekamo isprobati!

Uživali smo u svakom zalogaju. Sad je red na vama. Hoćete li i vi zaviriti u Antack i otkriti svoj najdraži okus riječke pizze?

Iz naše mreže
Preporučeno
video dana
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari