
Odlučili smo istražiti gastro novitete u centru Rijeke i pritom otkrili nešto zaista iznenađujuće – i jako fino!
Put nas je odveo do popularnog restorana Antack na adresi Ulica Riva Boduli 3a, u samom središtu grada.
Antack je nedavno u velikoj mjeri osvježio svoj interijer. Novim zidnim dekoracijama i novim, udobnim sofama i stolicama stvoren je topao, kućni ambijent pa se u restoranu svaki gost osjeća vrlo ugodno i opušteno. No, razlog našeg dolaska nisu bile samo promjene u prostoru već i novitet na jelovniku – a to je ni manje ni više nego ponuda riječkih pizza!
Riječke pizze – napolitanski užitak s lokalnim štihom
Restoran Antack poznat je po izvrsnim jelima i jelovnikom koji redovito nadopunjuju a odnedavno su u svoju ponudu dodali čak sedam različitih vrsta “riječkih” pizza.
Inspirirane napolitanskim stilom, pizze su savršeno mekane, sočne i bogate okusima. Mi smo probali njih četiri – i možemo reći da su sve apsolutno odlične, prefine. A svaka od njih je ipak posebna na svoj način!
Buffalina – klasik koji očarava
Pelati, mozzarella di bufala, svježi bosiljak, cherry rajčice i maslinovo ulje – jednostavno, a savršeno. Buffalina je pravo utjelovljenje napolitanske pizze: mekana, sočna i preukusna.

Simply the Best – klasika u dvije verzije
S pelatima ili u bianco verziji s vrhnjem – Simply the Best opravdava svoje ime.
Mozzarella, šunka, svježi šampinjoni i masline čine ovu miješanu pizzu sigurnim izborom za ljubitelje klasike. Naša preporuka? Isprobajte obje verzije – nećete požaliti!


Vragolino Hot & Spicy Surprise – pikantni spektakl
Ako volite ljuto, Vragolino je vaša pizza.!
Pelati, mozzarella, pikantna salama, panceta, ljuti feferoni, cherry rajčice i ulje peperoncino – prava vatra na tanjuru. No, spektakl ne završava okusom – pizzu su pred nama zapalili! Prava gastro atrakcija za sve ljubitelje pikantnih specijaliteta!
I ne, nećete morati nakon jela popiti dvije litre vode. Omjer ‘spicy’ dodataka je savršeno pogođen pa ova pizza ‘klizi’ niz grlo bez ikakvih poteškoća!

Sve pizze pripremaju se u krušnoj peći, s najkvalitetnijim talijanskim sastojcima, a svaka kriška priča svoju priču.
Ako su vam već sada proradili okusni pupoljci, savjetujemo da svoj stol rezervirate unaprijed jer je vikendom restoran prilično popunjen. A za prave gurmane – dobra vijest: od ožujka stiže novi jelovnik koji jedva čekamo isprobati!
Uživali smo u svakom zalogaju. Sad je red na vama. Hoćete li i vi zaviriti u Antack i otkriti svoj najdraži okus riječke pizze?