ILI JE NEMIR ILI JE STRAST

Koliko se*sa je taman? Istraživanje otkrilo i kako se parovi nose s preljubom. Evo tko prvi kaže famozne tri riječi…

Foto: Pexels/K.S.

Iznenađujuće, 85 posto ispitanih parova reklo je da su ostali zajedno nakon nevjere, dok je 38 posto tvrdilo da je afera na kraju učinila njihovu vezu jačom

Seksate li se dovoljno? Više od 2000 parova u sretnim dugotrajnim vezama otkrilo je koliko često se strastveno prepuste između plahti. Istraživači iz britanske usluge za streaming ITVX anketirali su Britance kao dio istraživanja koje je razmatralo važne faktore koji pridonose dugotrajnoj romansi.

Otkrili su da parovi – koji su bili zajedno najmanje 10 godina – imaju seks prosječno sedam puta mjesečno. Kako prenosi NYPost, ljubavnici tvrde da je postizanje tog magičnog broja pomoglo izgradnji uspješne veze. Međutim, istraživanje je također otkrilo da većina sudionika ne vjeruje da je seks najvažniji dio njihovih veza.

Seks nije presudan

Većina parova rekla je da je “zajednička zabava” ključni faktor za njihovu vezu i ono što ih je održalo zajedno više od desetljeća. “Kompromis”, “odsustvo tajni” te isti smisao za humor” također su ocijenjeni kao važniji faktori u uspješnoj romansi od provođenja strastvenih trenutaka u spavaćoj sobi. Iako su mnogi ispitanici rekli da je redovan seks važan, pet posto parova priznalo je da spava u odvojenim spavaćim sobama.

U međuvremenu, 20 posto ispitanih parova priznalo je da su prevarili svog partnera. Od njih, 58 posto uhvaćeno je u preljubu, ali većina je uspjela prebroditi tu veliku pogrešku. Iznenađujuće, 85 posto ispitanih parova reklo je da su ostali zajedno nakon nevjere, dok je 38 posto tvrdilo da je afera na kraju učinila njihovu vezu jačom.

Muškarci laki na riječima

Istraživanje je provedeno pred premijeru serije “Love & Death”, koja će se prikazivati na ITVX-u u Velikoj Britaniji. To je samo jedan od nekoliko nedavnih istraživačkih projekata koji istražuju važne faktore u vezama.

Studija objavljena u SAGE časopisu za društvene i osobne odnose ranije ove godine otkrila je da muškarci u heteroseksualnim vezama obično prvi kažu “volim te”. Suprotno stereotipnim rodnim normama, globalni tim istraživača otkrio je da su u šest od sedam regija (svugdje osim u Francuskoj) muškarci češće bili skloni priznati ljubav prvi. Prosječno, muškarci su razmišljali o izražavanju ljubavi 69 dana nakon početka veze, dok žene nisu razmišljale o tome sve do 77 dana nakon početka, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari