KREĆE NOVI „3,2,1, KUHAJ!“ Tri para iz naše županije u novom izdanju popularnog gastro-showa!

20 natjecateljskih parova i novi koncept glavni su aduti šeste sezone ‘Tri, dva, jedan – kuhaj!’

Omiljeni kulinarski show od ponedjeljka, 29. siječnja u 21:15 sati ulazi u svoju šestu sezonu, i to u najzanimljivijem izdanju dosad! Osvježeni format showa sa sobom donosi nekoliko noviteta, među kojima su povratak Ivana Pažanina kao četvrtog člana žirija, dok se čak dvadeset parova kuhara amatera bori za titulu najboljeg, glavnu nagradu od 100 tisuća kuna i kuhinju u vrijednosti od 30 tisuća kuna!

U šestoj sezoni popularnog kulinarskog natjecanja RTL-a svoje će umijeće u poznavanju i pripremi hrane pokazati dosad najveći broj natjecatelja, čak 20 parova iz različitih mjesta diljem Hrvatske. Svi će se oni boriti za titulu najboljeg amaterskog kulinarskog para i bogati fond nagrada, a na putu do pobjede prepriječit će im se razni gastronomski izazovi.

Među njima su i tri para u potpunosti ili djelimično s korijenima u Primorsko-goranskoj županiji:

Antonia Šćiran (25, Čavle, zaposlenica u turističkoj agenciji) i

Ervin Bakarčić (55, Čavle, direktor prodaje u hotelu) – kći i otac

Antonia i Ervin pravi su primjer idealnog odnosa kćeri i oca. Jedno drugome uvijek čuvaju leđa, nadopunjuju misli i imaju mnogo toga zajedničkog.

Osim što rade slične poslove, oboje obožavaju kuhanje, to je njihov najdraži hobi, a imaju i isti ukus u glazbi. Gotovo se u svemu slažu i vole raditi zajedno kao tim.

Antonia smatra da su kolači i slastice njezini kulinarski aduti, a za Ervina kaže da priprema najbolja jela s roštilja te je izvrstan u pripremi gulaša, ragua, paprikaša i sl. U show su se, prije svega, prijavili da prošire svoje kulinarsko znanje u kuhinji te da se dobro zabave, a vjeruju kako će ih ovo iskustvo još više zbližiti i ojačati njihov odnos.

Nikolina Pirizović (22, Rijeka, frizerka) i

Otto Grundmann (23, Zagreb, konobar) – u vezi

Nikolina i Otto u vezi su šest mjeseci, a već su se ohrabrili zajedno prijaviti u show. Oboje su veliki gurmani i kulinarski entuzijasti koji vole zajedno kuhati pa su se zato odlučili prijaviti u ‘Tri, dva, jedan – kuhaj!’.

Nikolina je 2013. sudjelovala u ‘Masterchefu’ te došla do sredine druge sezone. Ekspert je u japanskoj kuhinji te svojim prijateljima i obitelji često priprema japanske specijalitete, a Otto je veliki perfekcionist, kako općenito u životu, tako i u kuhinji. Njegov ponos je njegova gusta i duga brada koju mazi i pazi već dugih pet godina.

Otto kaže da ne bi obrijao bradu niti da mu član žirija Tomislav Špiček to naredi, već bi je samo pokrio plastičnom vrećicom. Ovaj zaljubljeni mladi par smatra da ima mnogo svježih i inovativnih kulinarskih ideja koje oboje mogu pokazati u showu te očekuju da će naučiti mnogo korisnih savjeta od stručnog kulinarskog žirija. Kada ne kuhaju, Nikolina i Otto obožavaju putovati te se često počaste putovanjem izvan Hrvatske.

Lidija (36, Prezid u blizini Rijeke, pravnica) i

Aleksandra Malnar (30, Prezid, studentica Ekonomskog fakulteta) – sestre

Lidiji i Aleksandri prijava u show čini pravi izazov – svjesne su svojih kulinarskih mogućnosti koje su svedene na osnovno znanje, no ne žele propustiti priliku i od vrhunskih profesionalnih kuhara naučiti male gastrotajne i trikove.

Lidija je diplomirala pravo u Sloveniji, gdje je provela šest godina. Upravo je ona poslala prijavu u show, a da sestri Aleksandri nije niti rekla za to. Od svih specijaliteta koje svakodnevno priprema, Lidija će rado pohvaliti savršeno punjenu kokoš, koja se kao goranski specijalitet priprema za Uskrs te baklavu s domaćom korom.

Ideju za ručak ili večeru pronalazi u mnogim kuharicama koje posjeduje, dok internet svakodnevno pretražuje kako bi bila u korak s novitetima u kulinarstvu.

Osvježeni koncept showa

Natjecatelji će u osvježenom konceptu showa biti podjeljeni u pet skupina. Svaki tjedan po četiri para testirat će svoje kulinarske mogućnosti, i to kroz raznovrsne zadatke i izazove – kako pripremiti jelo koje je u skladu s fitness režimom ili jelo kojim želimo „zadiviti šefa“, kako skuhati jelo prema receptima kandidata iz prijašnjih sezona ili složiti jelovnik od tri slijeda koji će, pak, ocijeniti posebni gosti u studiju. Na kraju svakog selekcijskog tjedna dva najmaštovitija para odlaze u daljnje natjecanje, točnije među TOP 10 parova, dok dva najlošije ocijenjena para odlaze kući.

U tih prvih pet tjedana žiri će natjecateljima biti od velike pomoći. Mateja Domitrović Sabo, Tomislav Špiček, Mate Janković i Ivan Pažanin na jedan će dan preuzeti ulogu „dežurnog kuhara“ i pomagati natjecateljima, i to u bilo kojoj situaciji, od savjetovanja i otkrivanja malih gastrotrikova pa sve do fizičke pomoći, poput rezanja luka, valjanja tijesta i čišćenja kozica ako je potrebno.

Zbog toga svaki natjecateljski par na svojoj radnoj jedinici ima štopericu koja odbrojava dvije minute „mentorstva“, a kojih će se u samom početku rijetko koji par sjetiti upotrijebiti.

„Novi koncept showa mi je fantastičan, a i taj fokus na edukaciji natjecatelja mi općenito odgovara. Sada nas je četvero sudaca i mentora, a prema novom konceptu jedan od nas se u svakoj epizodi posvećuje natjecateljima, pokazuje im kako se pravilno kuha, naglašava gdje su najčešće pogreške, a i kuha umjesto njih ako je potrebno“, otkriva Pažanin, koji se u šestu sezonu showa „Tri, dva, jedan –kuhaj!“ vraća kao četvrti član žirija.

„Odlična škola za natjecatelje“

„Ove sezone imamo vrlo dobre kandidate i već na samom početku showa bi se mogli naći favoriti. Potencijala definitivno ima i više nego što je to bio slučaj prošle sezone, no zato je tu ta eliminacijska faza koja odvaja one parove koji se zaista trude i žele nešto naučiti u showu, od onih koji nisu spremni za teže i zahtjevnije zadatke. Novi koncept je odlična škola za natjecatelje, ali ukoliko oni sami iz njega izvuku maksimum. Tek smo na samom početku snimanja showa, a većina natjecatelja je i dalje uplašena i koncentriraju se na to da nas zadive kuhanjem, umjesto da već sada iskoriste te dvije minute za savjete i slušaju što im se govori“, kaže Janković, koji kandidatima neće gledati kroz prste jer je konkurencija za pobjednika velika.

Domitrović Sabo i Špiček vesele se novoj sezoni u kojoj gledatelji mogu očekivati puno dobre zabave, ali i zanimljivih recepata.

„Ove sezone smo obuhvatili sve hrvatske regije. Dobijete pravi mišung gastronomije kada okupite sve suce iz žirija, koji pokrivamo Zagorje, Posavinu, Kvarner i Dalmaciju, a tu je još i 20 novih kandidata koji dolaze i iz Dubrovnika, Slavonije, Baranje, Like… Kod kušanja i ocjenjivanja jela je uvijek zabavno i uvjeravam vas da će tako biti i ove godine. Jer, što je veća ekipa, to je više odličnih recepata, a da ne spomenem i veće veselje!“, poručuje Domitrović Sabo.

Doris Pinčić Rogoznica vodit će nas kroz svaku epizodu popularne kulinarske emisije „Tri, dva, jedan – kuhaj!“, čija će se premijerna epizoda nove sezone prikazati u ponedjeljak, 29. siječnja u 21:15 sati na RTL-u!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari