NAJBRŽE RASTUĆA DRUŠTVENA MREŽA

Krije li se iza TikToka pomno isplanirana metoda Kine s krajnje uznemirujućim ciljem?

Foto: Unsplash/S.F.

O privatnosti na TikToku za Net.hr piše Duje Kozomara, stručnjak za zaštitu osobnih podataka

Dok jedan dio građana smatra da je riječ o prolaznom hiru za tinejdžere, drugi uživaju snimajući se dok plešu na popularne izazove, a treći strahuju da je riječ o pomno isplaniranoj metodi kineske vlade za prisluškivanje čitavog svijeta. Interes je svakako posve opravdan jer TikTok je jedna od najbrže rastućih društvenih mreža na svijetu, do sada ga je preuzelo više od dvije milijarde ljudi, a broji više od impresivnih 680 milijuna aktivnih korisnika svakog mjeseca, piše Duje Kozomara za Net.hr.

Foto: Screenshot/Youtube

S druge strane, ključni faktor zbog kojeg korisnici provode sate zureći u kratka videa nepoznatih ljudi leži u algoritmu koji se kontinuirano prilagođava korisniku. Videosadržaj kratkog formata automatski se pokreće čim pokrenete aplikaciju: videa se bez prestanka nižu jedan za drugim i vrlo se lako izgubiti u moru zabavnog i zaraznog sadržaja, a do kraja feeda doslovno ne možete doći – TikToku naprosto nikada ne ponestane materijala.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari