47 IZVOĐAČA

MIK 2021.: Započela prodaja ulaznica za festivalsku večer u Rijeci

Zahuktale su se završne pripreme za ovogodišnje izdanje Festivala Melodije Istre i Kvarnera, a novosti vezane za festival su skoro pa svakodnevne. Podsjetimo, četverodnevna turneja mikovske karavane započet će u srijedu 1. rujna u Opatiji na Ljetnoj pozornici, u četvrtak, 2. rujna Riječani će na Trgu Riječke rezolucije doživjeti MIK u njegovoj matičnoj luci, a zatim mikovska karavana dolazi u Crikvenicu gdje će na Trgu Stjepana Radića u petak, 3. rujna održati generalnu probu, a u subotu, 4. rujna, veliku završnu večer festivala.

Ukupno 47 izvođača predstavit će uživo 19 skladbi, uz pratnju festivalskog orkestra, pratećih vokala te pod voditeljskim kormilom voditeljski trija Uršula Tolj, Robert Ferlin i Mario Battifiaca. U suorganizaciji MIK-a u Opatiji sudjeluje i Grad Kastav koji je zaključio četverogodišnju  suradnju s Gradom Opatija i izmjenu domaćinstava festivalskih večeri, a u suorganziaciji MIK-a u Crikvenici sudjeluje i Grad Novi Vinodolski kroz suradnju započetu 2019.g. Svi oni koji neće imati mogućnost nazočiti festivalskim večerima uživo, završnu će večer moći pratiti na malim ekranima, u izravnom prijenosu HTV-a na 2. programu.

Kako smo već napomenuli, festivalska večer u Rijeci održat će se 2. rujna, a od ponedjeljka 9. kolovoza započinje prodaja ulaznica za festivalsku večer na Trgu Riječke rezolucije. Ulaznice će se moći kupiti u sustavu mojekarte.hr te na njihovim prodajnim mjestima (Dallas Music Shop Rijeka, Foto Revija Rijeka, Festival Opatija, New Sound Matulji…). Cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 70,00 kn, a na dan koncerta cijena će biti 90,00 kn. Zbog epidemioloških mjera je broj ulaznica ograničen, a festivalska večer će se održati u skladu s epidemiološkim mjerama koje će biti na snazi 2. rujna. Stoga organziator poziva poklonike festivala da svoje ulaznice nabave na vrijeme.

Još jedna novost je da će ove godine MIK “dobiti i četrvrti grad, onaj virtualni”! S obzirom da karavana, zbog nemogućnosti organiziranja festivalske večeri na predviđenom prostoru zbog epidemioloških mjera, neće put Istre, a MIK je omiljen istarskoj publici te i ove godine nastupaju brojni istarski izvođači, pred sam početak ovogodišnjeg izdanja festivala publika će moći glasovati za svoje favorite putem festivalske Facebook stranice Mik Fest. Organizator će pravovremeno izvjestiti o početku i završetku glasovanja, a rezultati tog glasovanja vrijedit će u ukupnom zbroju bodova zajedno s ostalim domaćinima, kao glasovi jednog grada. Tako će zbroj bodova Opatije, Rijeke, Crikvenice i “online grada” dati konačne rezultate publike MIK-a 2021. Za vjerovati je da će se u glasovanje uključiti brojni ljubitelji festivala, a festival tako daje mogućnost glasovanja i onima koji neće moći uživati u festivalskim večerima uživo.

Podsjetimo,  sve pjesme možete već sada upoznati na YouTube kanalu festivala dok će na radijskim postajama uskoro krenuti i tradicionalne Kartuline z MIK-a. U njihovo emitiranje uključit će se radio i TV postaje kao i portali koji tradicionalno prate MIK., a novost je svakako i način na koji će Novi List povezati tisak i digitalne medije u praćenju MIK-a. O tome uskoro.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari