PRVI U SERIJALU

Mlada autorica iz Rijeke Franka Blažić objavila je svoj prvi roman na domaćoj književnoj sceni

U izdanju Naklade Cranium objavljen je roman „Sjena Jantarnog mora“, prvi u serijalu epske fantastike „Anara“. Riječ je o romanu prvijencu mlade riječke autorice Franke Blažić.

Nakon dolaska u Anaru, zemlju koja je od njenog Meresa razdvojena razornim potresom i raskolom tih dvaju svjetova, Elin se nađe u situaciji koja ju postavlja u neočekivanu ulogu. Kao nova pripadnica anarijskog Vijeća, upoznaje zajednicu koja za razliku od njene već desetljećima živi u skladu. Zbližava se s obitelji kod koje je smještena, povezuje um s Heunidinim stablom, ali i svjedoči događajima u Anari koji taj mir naglo poljuljaju. Razotkrivajući vlastitu poveznicu s novonastalim okolnostima, Elin počinje shvaćati koliko su stvari ispod površine oduvijek bile drugačije i zašto se u Anari zapravo nije niti trebala naći…

„Sjena Jantarnog mora“ temama poput značenja empatije, odgovornosti i isprepletenosti pojedinca i zajednice pristupa kroz osobnu priču mlade Elin, ali i kroz prikaz slojevitog fiktivnog svijeta koji odiše elementima fantastike obrađenim na novi način.

Više o Craniumu:

Naklada Cranium osnovana je 2021. godine s ciljem okupljanja domaćih autora žanrovske književnosti. Pod sloganom „Domaća književnost je najbolja književnost“, Cranium kroz godinu raspisuje javne natječaje i tako domaćim neafirmiranim autorima istaknutih radova pruža mogućnost objave romana.

Više o autorici:

Franka Blažić rođena je 1995. godine u Rijeci, gdje živi i radi. Završila je studij Kulturologije na Filozofskom fakultetu u Rijeci, te ima iskustvo rada u kulturi i medijima. Trenutno piše i stvara sadržaje za strane internetske portale, a serijal “Anara” je njen prvi izlazak na domaću književnu scenu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari