SAMO NE OBIČAN MLADIĆ

Mladi Matija je jedini u Hrvatskoj i među 0,01 posto ljudi u svijetu: On je zrcalno dijete

Foto: Facebook/Matija Jelicic

Na pitanje osjeća li se posebnim, odgovorio je: “Možda samo mrvicu”

Matija Jeličić iz Bedekovčine dvadesetogodišnji je mladić, koji je završio srednju školu i uglavnom radi. Isprva, radi se o “običnom” mladiću, ali on je sve samo ne to. Naime, razlikuje se od svih nas, točnije od svih u Hrvatskoj, zbog činjenice da je on zrcalno dijete, prenosi Zagorje.com.

Svi njegovi organi su na suprotnoj strani zbog Kartagenerovog sindroma kojeg ima 0,01 posto ljudi. U Hrvatskoj je jedini takav slučaj. Ovaj sindrom karakterizira činjenica  da nema dovoljno cilija u tijelu pa mu curi iz nosa, no njemu je to najmanji problem i na to uopće ne obraća pažnju, piše Zagorje.com. Srećom, ne koristi nikakve lijekove. Rijetko je bio bolestan, a kada bi i išao liječniku nitko mu ništa ne bi “konkretno” rekao jer kod nas specijalista za ovakve slučajeve gotovo pa i nema. Želja mu je da upozna bar jednu osobu sa sličnom ili istom dijagnozom.

Poseban i po još nečemu

Možda će nekog i pronaći, ali sigurno neće pronaći zrcalnog čovjeka koji je uz sve to i rođen i u godini koja je bila prijestupna i to baš 29. veljače. Na pitanje osjeća li se posebnim, odgovorio je: “Možda samo mrvicu”.

“Najveća pozitiva u cijeloj priči je što se Matija ne smatra bolesnim i živi život kao normalan zdrav mladi čovjek, kakav, na kraju krajeva i je. Prve godine života su prošlost, a najvažnije je što se on dobro osjeća i, osim curenja iz nosa što je njemu normalno, ničim drugim se ne primjećuje da je on zrcalno dijete”, rekla je njegova majka Sunčica, prenosi Zagorje.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari