NA KAUČU by Vedrana Lisica

NA KAUČU: Predstojnica Klinike za neurologiju riječkog KBC-a Vladimira Vuletić o ženama, moždanom udaru i važnosti neurointervencija!

Prvi petak u veljači obilježava se kao DAN CRVENIH HALJINA. Riječ je o javnozdravstvenoj kampanji s ciljem podizanja svijesti o moždanom udaru kod žena

Upravo zato u nadolazećoj epizodi podcasta NA KAUČU by Vedrana Lisica moći ćemo doznati sve važne informacije o moždanom udaru i specifičnim rizicima kod žena.

Može se reći da je i u drugoj sezoni ovog podcasta stiglo vrijeme za jednu važnu, stručnu temu!

Znate li da će 1 od 5 žena doživjeti moždani udar, a da je u dobi od 20 do 39 godina dvostruko češći moždani udar kod žena nego kod muškaraca? Znate li da od moždanog udara umire više žena nego primjerice od raka dojke? Znate li da se 80% moždanih udara može prevenirati promjenom životnih navika I kontrolom rizičnih čimbenika? Zašto su žene sklonije ignorirati simptome?

U kakvoj su vezi kontracepcijske pilule i trudnoća s moždanim udarima kod žena i još puno drugih zanimljivih informacija doznat ćete u utorak u 19 sati na YouTube kanalu NA KAUČU by Vedrana Lisica.

Gošća je doc.dr.sc. Vladimira Vuletić, predstojnica Klinike za neurologiju Riječkog KBCa, a jedan dio epizode bit će posvećen i Parkinsonovoj bolesti.
#nosicrveno

Pogledajte najavu:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari