Nova Miss svijeta je 23-godišnja Španjolka, Hrvatica nije ušla među top 20

Naša predstavnica, Šibenčanka Maja Spahija, nije ušla među top 20. Na kojem je mjestu završila natjecanje još se ne zna

23-godišnja Mireia Lalaguna Royo nova je Miss svijeta 2015. godine na natjecanju u Kini.

Prva pratilja je Miss Rusije Sofia Nikitchuk, a druga pratilja Miss Indonezije Maria Harfanti. Ovo je ujedno i prva pobjeda za Španjolsku na ovom natjecanju ljepote. Mireia je inače model u Španjolskoj te je diplomirana farmaceutkinja.

Naša predstavnica, Šibenčanka Maja Spahija, nije ušla među top 20. Na kojem je mjestu završila natjecanje još se ne zna jer organizacija Miss svijeta još nije objavila ukupni poredak svih 114 ljepotica.

Izbor za Miss svijeta protekao je u sjeni kontroverzne odluke Kine da onemogući sudjelovanje predstavnici Kanade. Naime, misici Kanade Anastasiji Lin, koja je inače rodom iz Kine, nije dozvoljeno da se ukrca na let iz Hong Konga za Sanyaju. Kina joj je prošlog mjeseca odbila izdati vizu. Lin je otvoreno kritizirala kinesku vjersku politiku i sljedbenik je meditacijske prakse Falun Gong. Spomenuta grupa zabranjena je u Kini još od 1999. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja