Perete gaćice na 60 stupnjeva? Mikrobiolog upozorava: nikako nije dovoljno

Ukoliko ne nositie bijelo pamučno donje rublje, vjerojatno ga ni ne perete na visokim temperaturama, a takav tretman nije siguran za vaše zdravlje

Philip Tierno profesor mikrobiologije i patologije na Sveučilištu New York upozorava kako treba posebnu pozornost obratiti na pranje donjeg rublja zbog opasnosti od bakterija.

Kaže, nije dovoljno prati gaćice na 60 Celzijevih stupnjeva jer će bakterije koje se nalaze u području anusa i koje prelaze na donje rublje preživjeti tu temperaturu u perilici rublja.

Posebno je opasna Escherichia coli koje se teško rješavamo kad dođe uurinarni trakt ili vaginu. Zato Tierno savjetuje da donje rublje uvijek otkuhavamo, odnosno peremo na najvišim temperaturama.

Ako mislite da vaše omiljene gaćice ne mogu izdržati taj tretman, perite ih ručno uz dodatak izbjeljivača. Također upozorava, da donje rublje nikako ne treba nositi više od dva dana, a preporučuje ga mijenjati svaki dan. Treća stvar koja je bitna kod donjeg rublja je to da ga treba sušiti na dnevnom svjetlu i jakom suncu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views